Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Το μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ Νίκος Φιλόπουλος μιλά στη «Γ» για τις εκλογές της ΚΟΕ

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Είναι ένα από τα νεοτέρα στελέχη στον πατρινό ναυταθλητισμό, όμως έχει κάνει αθόρυβη μεν αλλά ουσιαστική δουλειά τα τελευταία χρόνια με το ιστορικό σωματείο του ΝΟΠ.

Ο λόγος για το μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ Νίκο Φιλόπουλο, ο οποίος για πρώτη φορά ρίχνεται στην εκλογική μάχη και είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΟΕ με την παράταξη του Κυριάκου Γιαννόπουλου.
Ο Νίκος Φιλόπουλος με διαβατήριο την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι ακαδημίες του ΝΟΠ τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν κατακτήσει τρία μετάλλια, αλλά και με όπλο την όρεξη για δουλειά συμμετέχει στην αλλαγή σελίδας στην ΚΟΕ που θα γίνει ούτως ή άλλως, αφού δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Ο Νίκος Φιλόπουλος μιλά για τους στόχους με την παράταξη του Γιαννόπουλου, για τα διοικητικά του ΝΟΠ, αλλά και τον πατρινό ναυταθλητισμό…

-Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να εμπλακείτε στη διαδικασία των εκλογών;
Ν.Φ.: “Μετά από πολλά χρόνια γίνονται κανονικές εκλογές στην ομοσπονδία. Συνήθως υπήρχε ένας μόνο υποψήφιος πρόεδρος και εκλέγονταν όλοι οι υποψήφιοι, χωρίς να γίνεται ουσιαστικός διάλογος ή να παρουσιάζεται κάποιο πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Γιαννόπουλο και την ομάδα του “Κολυμπάμε μαζί”. Να ξεκαθαρίσω, επειδή έφτασε στα αυτιά μου, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει τιμωρητική διάθεση προς τα σωματεία που δεν θα μας στηρίξουν. Αυτές είναι πρακτικές άλλων εποχών και δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα μας. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και θα αγωνιστούμε να τα λύσουμε για να ωφεληθούν όλοι οι αθλητές και τα σωματεία. Θέλουμε ο ΝΟΠ, τα πατρινά σωματεία, αλλά και η περιφέρεια να αποκτήσουν ξανά μια ισχυρή φωνή στην ομοσπονδία.

-Με βάση τις επαφές που έχετε κάνει σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας σας, τι συμπεράσματα έχετε βγάλει;
Ν.Φ.: “Ακούω από τα περισσότερα σωματεία ότι χρειάζονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σωματείων, αλλά και των αθλητών. Υπάρχει δίψα για αλλαγή, για μεγαλύτερη διαφάνεια, για μεγαλύτερη συμμετοχή. Πραγματοποιήσαμε τηλεδιασκέψεις όπου καλέστηκαν όλα τα σωματεία της επικράτειας, δημοσιοποιήσαμε ερωτηματολόγια και ακούσαμε τη γνώμη όλων, κάναμε έρευνα και καταγράψαμε όλα τα κολυμβητήρια. Με την επικοινωνία αυτή έχουμε αποκτήσει πολύ καλή γνώση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο”.

-Για ποιους λόγους ένα σωματείο να ψηφίσει τον Κυριάκο Γιαννόπουλο;
Ν.Φ.: “Καλούμε όλα τα σωματεία να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και να ενημερωθούν για την ομάδα που απαρτίζει το “Κολυμπάμε Μαζί”. Βάζοντας στην εξίσωση και τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, έναν εξαιρετικό αθλητή, αλλά και αναγνωρισμένο επαγγελματία με μεγάλη σταδιοδρομία, νομίζω ότι η απόφαση να μας στηρίξουν θα είναι εύκολη. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί, θα φροντίσουμε όμως συστηματικά και με σκληρή δουλειά τα επόμενα χρόνια να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο”.

-Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;
Ν.Φ.: «Το πρωταρχικό είναι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πρέπει να βρούμε πόρους ώστε να μειώσουμε το κόστος των αγώνων. Θέλουμε τους επόμενους μήνες να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις πισίνες, να μην χαθεί κανένας αθλητής και τα σωματεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Σημαντικό είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμά μας θα εστιάσουμε στην σταδιακή αύξηση του αριθμού των αθλητών που ασχολούνται με τον υγρό στίβο και να προωθήσουμε όλα τα αθλήματα. Για την Πάτρα συγκεκριμένα, χρειάζεται ζωτικός χώρος για να αναπτυχθούν τα αθλήματα. Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και η πιθανή λειτουργία του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ ολόκληρο τον χρόνο θα εξασφάλιζε τους χώρους για να υπάρχει κολύμβηση κοινού και τις απογευματινές ώρες, αλλά και για να μπορούν οι αθλητές μας να προπονηθούν καλύτερα και για περισσότερες ώρες».

-Πάμε στα δικά μας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως ο ΝΟΠ έχει ρίξει βάρος στις ακαδημίες και αυτό έχει φέρει αποτέλεσμα, αφού έχουν κατακτηθεί μετάλλια. Αυτή η φιλοσοφία θα συνεχιστεί;
Ν.Φ.: “Φυσικά θα συνεχιστεί! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις ακαδημίες του ΝΟΠ και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα μετάλλια που έχουν έρθει. Γίνεται μια συστηματική δουλειά από όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους, αλλά και από τους γονείς τους που στηρίζουν από την πλευρά τους όσο μπορούν. Να δανειστώ μια φράση του αείμνηστου Ίβο Τρούμπιτς, που πρεσβεύει στο απόλυτο τη φιλοσοφία μας: “Για να γίνει κάποιος αθλητής καλός, πρέπει να είναι άνθρωπος πρώτα. Δεν με ενδιαφέρει στην αρχή πώς πετάει την μπάλα, αλλά στις άλλες δραστηριότητες πώς συμπεριφέρεται δηλ. σχολείο, βόλτα κ.λπ. Γιατί σωστός άνθρωπος, θα γίνει και σωστός πολίστας”. Το ήθος, η συμπεριφορά και τα αθλητικά ιδεώδη θα είναι πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Όταν φροντίζουμε για όλα αυτά, έρχονται και οι αγωνιστικές επιτυχίες. Στα αγωνιστικά, θα συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στα νέα παιδιά της Πάτρας και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι αγωνιστικές ομάδες κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας. Ταυτόχρονα έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα για την επανέναρξη της κωπηλασίας μετά από πολλές δεκαετίες στην Πάτρα, αλλά και -κάτι που πρώτη φορά αναφέρω εδώ- για την καλλιέργεια του αθλήματος των καταδύσεων».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement