Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάνω από 20 ιδιώτες εθελοντές στο ΕΣΥ- Κατεπείγον έγγραφο στην 6η ΥΠΕ απέστειλε προχθές ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Μαστοράκου: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, ζητάμε μόνο νομοθετικό πλαίσιο εθελοντισμού και κάλυψη αστικής ευθύνης»

Published

on

 

Λίστα με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις γιατρών του ιδιωτικού τομέα που είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της Αχαΐας, που εμφανίζει τεράστια πίεση από τις αθρόες εισαγωγές ασθενών σε κλινικές κορωνοϊού και ΜΕΘ Covid έχει καταρτίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, δείχνοντας απόλυτη ετοιμότητα για την επόμενη μέρα.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστράκου απέστειλε κατεπείγον έγγραφο προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ενημερώνοντάς τον για το σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, το οποίο προβλέπει ενίσχυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Όπως εξηγεί στην «Γ» η κα Μαστοράκου παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος από κανένα όργανο της πολιτείας έχει ήδη καταρτίσει κατάλογο με τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που ανά πάσα ώρα θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, στα δημόσια νοσοκομεία.

Ήδη, υπογραμμίζει είναι πάνω από 20 γιατροί της Πάτρας είναι έτοιμοι να συνταχθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της Αχαΐας, που εμφανίζει τεράστια πίεση από τις αθρόες εισαγωγές ασθενών σε κλινικές κορονοϊού και ΜΕΘ Covid.

«Υπάρχουν πάνω από 20 συνάδελφοι και η λίστα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων -πέρα από αυτά που θέλει το Υπουργείο- που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στους συναδέλφους στο ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να συντονίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών», δηλώνει στην «Γ» η κα. Μαστοράκου, επισημαίνοντας πως υπάρχει προθυμία γιατρών που συναινούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»

«Υπάρχει ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που Δ/Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και είμαστε σε συνεννόηση με πάρα πολλούς γιατρούς που έχουν δηλώσει προθυμία να συνδράμουν τους συναδέλφους του δημόσιου συστήματος Υγείας και ειδικά τους γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη αυτή τη στιγμή που υπάρχει, ώστε να απελευθερωθεί ιατρικό δυναμικό για να ενταχθούν όλο και περισσότεροι γιατροί στην πρώτη γραμμή που είναι η Μονάδες Covid και οι κλίνες Covid» προσθέτει η κα Μαστοράκου.

«ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Η ΠΦΥ»

Επισημαίνει ότι οι ιδιώτες γιατροί διατίθενται να στηρίξουν το ΕΣΥ αλλά δηλώνουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Εμείς προτείνουμε ένα σχέδιο χωρίς να αποδυναμώνεται η ΠΦΥ, η οποία είναι «ανάχωμα» για τα Νοσοκομεία εφόσον το 85% των περιστατικών covid παρακολουθούνται από τους γιατρούς της ΠΦΥ του ιδιωτικού τομέα στα σπίτια, καλύπτοντας παράλληλα, και τα non covid περιστατικά. Και φυσικά, ζητούμε ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εθελοντισμού και κάλυψη της αστικής ευθύνης».

Και καταλήγει: «Εμείς, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες που δεν βοηθούν αυτήν την κρίσιμη ώρα, σ’ αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί».

Υπενθυμίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Πάτρας, διενήργησαν έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή το απόγευμα και συγκέντρωσαν ονόματα γιατρών που συναινούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη αυτή τη στιγμή που υπάρχει, ενώ υπήρξε από τον Νοέμβριο λίστα με 9 εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν ποτέ για να συνδράμουν στο ΕΣΥ της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement