Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου για συντονισμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης των ΡΟΜΑ

Published

on

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με την Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας για την Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά  «TaskForce supportingRomainclusion and empowerment», που συντονίζεται από τη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο δράσης με κωδικό ΟΠΣ EOX:PDP1 (MIS) 5075006 και συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021).

Η Αντιπεριφερειάρχης, ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες και το πεδίο παρέμβασης της Ομάδας Δράσης Δυτικής Ελλάδας καθώς επίσης και για το  πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής  2021-2030 για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ και των σχετικών πολιτικών και μέτρων σε περιφερειακό επίπεδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε από κοινού, η ανάγκη συστηματικής χαρτογράφησης της υγειονομικής κατάστασης σε αμιγείς και μικτούς καταυλισμούς/οικισμούς, για την ενίσχυση της ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα και την ευαλωτότητα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και έκτακτων συνθηκών, όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοϊούCOVID-19.

Η κ. Μαστοράκου, δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης με σκοπό την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς, καθώς επίσης και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε., κα Γεωργία Ντάτσικα, για τη δρομολόγηση δράσεων που στοχεύουν στη στήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Την Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας για την Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά , εκπροσώπησαν οι Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου και Φώτης Σκούρας(Κοινωνικοί Επιστήμονες),  Όλγα Γρηγοροπούλου(Εκπαιδευτικός) και ο Βασίλειος Αθανασίου(Οικονομολόγος).

Ροή ειδήσεων

Advertisement