Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκτόξευση και στην Αχαΐα-Οι νοσηλείες σε ΠΓΝΠ και «ΑΓ. Ανδρέας» έφθασαν τις 221

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Εκτοξεύτηκαν μετά από μια μέρα, όπου λόγω αργίας κινήθηκαν χαμηλά, τα κρούσματα του κορωνοϊού και στην Αχαΐα όπως άλλωστε σ΄όλη τη χώρα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.133 νέα κρούσματα του φονικού ιού εκ των οποίων τα 152 ανιστοιχούν στην Αχαΐα, η οποία παραμένει σταθερά ψηλά στον χάρτη της διασποράς στην χώρα. Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων προέρχεται από την Πάτρα, η οποία συνεχίζει να κατέχει την «πρωτιά» στη διασπορά του ιού στην κοινότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό.
Ενδεικτικό, είναι το γεγονός ότι ακόμα και οι εισαγωγές που έγιναν χθες τη νύχτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και ήταν αυξημένες, προέρχονται όλες από την αχαϊκή πρωτεύουσα.
Πρόκειται για ασθενείς που προσβάλλονται από τη λοίμωξη Covid-19 σε νεότερες ηλικίες σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, εφόσον πλέον νοσηλεύονται άτομα ηλικίας 40, 45 έως και 55 ετών.

35 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ COVID

Συνολικά, χθες σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ νοσηλεύονταν 221 ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας εκ των οποίων οι 35 σε ΜΕΘ Covid. Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ τα Covid περιστατικά στις Κλινικές έφθασαν τα 111, στην ΜΕΘ Covid τα 26, ενώ παραμένουν δύο μικροί ασθενείς στην Παιδατρική Κλινική. Στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» που εφημερεύει σήμερα νοσηλεύονται 73 ασθενείς στις Κλινικές Λοιμώξεων και 9 στην MEΘ Covid. Η αγωνία κορυφώνεται για το πως θα βγουν οι εφημερίες και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία δέχονται συνεχή πίεση από τις συρροές των περιστατικών με κορωνοϊό, πολλά εκ των οποίων χρήζουν νοσηλείας σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ.
«Είχαμε άλλη μια δύσκολη εφημερία τη νύχτα της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη, αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών» δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΚΑΜΨΗ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 9η ΑΠΡΙΛΙΟΥ»
Μάλιστα, ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του από την αυξημένη καταγραφή των νέων κρουσμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά «ακόμα δεν έχουμε φθάσει στην επιπέδωση της πανδημίας. Οι συνεχείς μεταλλάξεις, εκτός από την βρετανική έχουμε και την ισπανική, με υψηλή μεταδοτικότητα, γεγονός που πιέζει το σύστημα υγείας. Ομως, θετικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε υψηλή θνησιμότητα σε σχέση με παλιότερα», προσθέτει ο κ. Καρβέλης.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς από την «Γ» για τις εκτιμήσεις του σχετικά το πότε θα επιτευχθεί η πολυπόθητη κάμψη της πανδημίας στην περιοχή μας δηλώνει: «Με βάση τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία από ειδικούς η κάμψη της πανδηίας δεν θα επέλθει πριν από τις 9 Απριλίου. Για το λόγο αυτό εφιστώ την προσοχή στους πολίτες, δικαιολογώντας την ψυχολογική και ουσιαστική κόπωσή τους, ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που αποτελούν την ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό».

18 ΘΕΤΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκφράζει την αγωνία του καθώς από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ σε ανοικτούς χώρους εντοπίζονται συνεχώς ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Χθες, διενεργήθηκαν 296 συνολικά τεστ στο Επιμελητήριο και στην περιοχή της Αγίου Νικολάου όπου εντοπίστηκαν 18 θετικά, αριθμός υψηλός που δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα.

ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ο κ. Καρβέλης παράλληλα είχε χθες επικοινωνία με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αναγκαιότητα αποφυγής συνωστισμού των πολιτών για την μη διάδοση της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ζήτησε να υπάρξει αυξημένη επιτήρησης της Αστυνομίας ιδίως σήμερα στο Θεατράκι και στο Νότιο Πάρκο για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού που μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου το επόμενο διάστημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement