Connect with us

Ελλάδα

Σταματούν οι μεταγωγές από αστυνομικούς!

Published

on

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου και η απεμπλοκή των αστυνομικών από αυτές.

Μετά τη δέσμευση που είχε αναλάβει πρόσφατα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη συνάντηση με τον βουλευτή Αχαϊας, Ιάσονα Φωτήλα και η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενημέρωσε τον βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Η κυρία Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει προσωπικά την επεξεργασία του σχεδίου που στοχεύει στην οριστική απεμπλοκή των αστυνομικών και την πλήρη ανάληψη της διαδικασίας από την Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το μείζον θέμα των μεταγωγών των κρατουμένων του καταστήματος κράτησης της Πάτρας από και προς τα δικαστήρια και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, που διεκδικούν να απαλλαγούν από αυτές, ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα τα κύρια καθήκοντά τους, όπως αυτά της ασφάλειας των πολιτών και της αστυνόμευσης των περιοχών τους.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης, ώστε να απεμπλακούν καθημερινά δεκάδες αστυνομικοί, που μετακινούνται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., απέχοντας από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να πραγματοποιούν τις συγκεκριμένες μεταγωγές.
Υπενθυμίζουμε ότι ο τόσο ο κ. Οικονόμου, όσο και η κα Νικολάου, έχουν αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος και μάλιστα πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να θεωρούν ω; βασική προτεραιότητα την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης Εξωτερικών Φυλάκων μέσω της σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ 6Κ/2018, προκειμένου να απεμπλακούν οι αστυνομικοί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement