Connect with us

Ελλάδα

Αποκαλύπτονται σταδιακά οι συμμαχίες εν όψει της διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

Published

on

Μπορεί η πανδημία να έχει «παγώσει» κάθε επίσημη ανοικτή κομματική διαδικασία, όμως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε πορεία εκλογής νέας ηγεσίας η οποία αν και χρονικά προσδιορίζεται για το φθινόπωρο του 2021 οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του προέδρου βρίσκονται ήδη σε προεκλογική εγρήγορση.

Μάλιστα, σιγά- σιγά αποκαλύπτονται και συμμαχίες με σκοπό κάθε υποψήφιος να δημιουργήσει το δικό του «ρεύμα» στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες.
Ως μία τέτοια συμμαχία χαρακτηρίζουν την προγραμματισμένη κοινή εμφάνιση του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου και διεκδικητή της προεδρίας του ΚΙΝ.ΑΛ. με τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επί χρόνια στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπαθεοδώρου θα είναι ομιλητές σε κοινή εκδήλωση που διοργανώνει η κίνηση που ίδρυσε πριν από λίγες ημέρες ο δεύτερος, «Δυναμική Κοινωνία».
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση «το βήμα διαλόγου και δημόσιας παρέμβασης Δυναμική Κοινωνία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πολίτες με Αξιοπρέπεια» (Παιδεία-Υγεία-Κοινωνικές Υπηρεσίες), τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 18:00.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου, πρ. υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας-δρ. Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρ. υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, και ο πρ. ΓΓ υπ. Υγείας, ορθοδοντικός Αντώνης Δημόπουλος. Την εκδήλωση συντονίζει ο Συνταγματολόγος-πρ. ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος».
Πίσω από αυτή την κοινή εμφάνιση στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και στην Αχαΐα διαβλέπουν συνεργασία μεταξύ Λοβέρδου- Παπαθεοδώρου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του στελέχους του κόμματος, Νίκου Μοίραλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σε ανάρτησή του πως «ενώ χρωστάει τα πάντα στη Φώφη Γεννηματά δημιουργεί πολιτική κίνηση για να φανεί πως στηρίζει τον Λοβερδο μια ομάδα πολιτών κι όχι μόνο ο ίδιος… Από σήμερα ξέρω σίγουρα ποιον δεν θα στηρίξω για πρόεδρο στις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ… Αυτόν που αποδυναμώνει η δυναμική κοινωνία!».
Πάντως ο κ. Λοβέρδος φαίνεται πως έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα πιέζει προς την κατεύθυνση επίσπευσης της διαδικασίας προκειμένου το κόμμα στην περίπτωση που προκηρυχθούν εθνικές εκλογές εντός του 2021 να έχει «κλείσει» τις εσωκομματικές του εκκρεμότητες, ενώ από την πλευρά της προέδρου δεν υπάρχει βιασύνη…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement