Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εφιαλτικό Σαββατοκύριακο-Μία από τις δυσκολότερες εφημερίες ήταν η προχθεσινή στο ΠΓΝΠ, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση χθες και στον «Αγ. Ανδρέα»

Published

on

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας το Σάββατο είχε μια από τις πιο δύσκολες εφημερίες, καθώς μέσα σε λίγες ώρες εισήχθησαν για νοσηλεία ακόμη 17 ασθενείς COVID».

Αυτό δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης περιγράφοντας την μεγάλη πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας στην Πάτρα από την πανδημία.
Οι νοσηλείες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου άγγιξαν τις 231 και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας. «Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είχαμε 102 νοσηλευόμενους στις κλινικές COVID και το πρωί ξημερώσαμε με 119(!)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης, ενώ αντίστοιχα, χθες που εφημέρευε το ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας» παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, ωστόσο μέχρι το βράδυ ήταν διαχειρίσιμη.
Την ίδια ώρα σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου κινήθηκαν και τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες με την Αχαΐα να καταγράφει ακόμη 71 νέες μολύνσεις, ενώ στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εντοπίστηκαν συνολικά 113.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ

Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 119 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές, ενώ αντίστοιχα 27 είναι στις ΜΕΘ Covid19 και ένα περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική. Αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που χθες εφημέρευε νοσηλεύονται 77 ασθενείς στην κλινική και οκτώ στις ΜΕΘ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement