Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Όσα δεν πρέπει να συνδυάζετε…                   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας είναι σήμερα πιο πλήρης από ποτέ. Όμως αν και γνωρίζετε ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιείτε και με ποια σειρά, μερικές φορές ξεχνάτε ότι τα διαφορετικά προϊόντα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά μαζί. Δείτε ποια συστατικά πρέπει να μην χρησιμοποιείτε συνδυαστικά για να έχετε μια έξυπνη και αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Ρετινόλη + AHA / BHA

Τα προϊόντα AHA / BHA που περιέχουν γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ επιφέρουν έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος, αλλά όταν συνδυαστούν με ένα αντιγηραντικό συστατικό όπως η ρετινόλη, μπορεί να προκαλέσουν επώδυνη απολέπιση.

Ρετινόλη + Βιταμίνη C

Ενώ η βιταμίνη C είναι ένα προστατευτικό του περιβάλλοντος και χρησιμοποιείται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρετινοειδή είναι διορθωτικά που απενεργοποιούνται από το φως του ήλιου, καθιστώντας τη χρήση τους προτιμότερη τη νύχτα. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα και από τα δύο συστατικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Προϊόντα με βάση το νερό ή έλαια

Το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται και το ίδιο ισχύει όταν είναι η βάση των προϊόντων περιποίησης του δέρματός σας. Τα λιπαντικά απωθούν το νερό και αν συνδυαστούν με προϊόντα που περιέχουν έλαια μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματός σας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement