Connect with us

Βόλεϊ

Οι πατρινές ομάδες βόλεϊ τηρούν στάση αναμονής, ενώ κάνουν και τις πρώτες (ανεπίσημες) επαφές

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς για τη νέα αγωνιστική περίοδο με την πανδημία ακόμα να κρατά “όμηρο” μεγάλο μέρος του ελληνικού αθλητισμού, όμως σε κάθε περίπτωση οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους, ώστε να επιστρέψουν κάποια στιγμή στη δράση.

Αυτό ισχύει και στο άθλημα του βόλεϊ, το οποίο επλήγη ίσως πιο πολύ από κάθε άλλο με τη volley league μόνο να επιστρέφει στην δράση και να συνεχίζει, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Οι ομάδες της Πάτρας που συμμετέχουν στις πιο χαμηλές κατηγορίες, όπως είναι ο Αιγιαλέων στην preleague, οι ανδρικές ομάδες της Ολυμπιάδας και του Κόροιβου Αμαλιάδας, αλλά και οι γυναικείες ομάδες της ΕΑΠ και του Απόλλωνα στην Α2 Εθνική είδαν να μπαίνει στοπ λόγω του covid-19 και είναι δεδομένο πως υπάρχει απογοήτευση.
Επίσημα οι διοικήσεις των περισσότερων ομάδων περιμένουν τις εξελίξεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν πολλά από τα ερωτηματικά, όπως είναι το πώς θα είναι οι κατηγορίες, πώς θα προκύψουν οι όμιλοι, αν τα ρόστερ θα μείνουν ίδια, τι θα γίνει με τα παράβολα που έχουν πληρώσει οι ομάδες και πολλά ακόμα.
Εν τούτοις ανεπίσημα ορισμένες πατρινές ομάδες έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά τον σχεδιασμό τους. Οι διοικήσεις έχουν μιλήσει με προπονητές και οι τελευταίοι έχουν πάρει το πράσινο φως ώστε μετά το Πάσχα να γίνουν οι πρώτες επαφές με παίκτες, αλλά και να διευθετηθούν αρκετά οργανωτικά ζητήματα.
ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΩΡΙΣ
Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες που βγαίνουν από τους κόλπους της ΕΟΠΕ και από τα πρώτα που έχουν συζητηθεί είναι ότι τα νέα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν νωρίτερα και όχι τον Νοέμβριο, όπως προγραμματίστηκε τη σεζόν 2020-21.
Προκειμένου να προλάβουν πάλι καταστάσεις, όπως νέα επιδείνωση του ιού και «λουκέτο» στον αθλητισμό, η πρόθεση της ομοσπονδίας είναι τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο ώστε να υπάρξει δράση.
Οπότε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα δεν θα περιμένει πολύ και μόλις ξεκαθαρίσουν ορισμένα βασικά ζητήματα από την ΕΟΠΕ, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δίψα των αθλητών που έχουν μείνει ανενεργοί επί της ουσίας για έναν και πλέον χρόνο και περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στη δράση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement