Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πανακότα μαστίχα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο       

Δημοσιεύθηκε

στις

  

 

Υλικά (για 10 άτομα)

400ml γάλα

600ml κρέμα γάλακτος

100γρ. ζάχαρη

20γρ. ζελατίνη σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

γλυκό κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μπολ τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά. Βάζετε σε μικρό σκεύος το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε και το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά. Λαδώνετε ελαφρά 10-12 ατομικά φορμάκια και μοιράζετε το μίγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τις φόρμες στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό. Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία βουτάτε τα φορμάκια σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε τις κρέμες σε πιάτα. Διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement