Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο του Φλόκα – Απίστευτες καταστροφές από αγνώστους

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ο ιερέας και κάτοικος του Φλόκα όταν αντίκρισαν το νεκροταφείο του χωριού έχει δεχθεί επίθεση…και να έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί στους τάφους…

Σταυροί τάφων ξηλωμένοι, λιβανιστήρια έλλειπαν και γενικά ότι είχε χαλκό και  μπρούτζο είχε αφαιρεθεί, από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να διανοηθούν την μανία με την οποία οι άνθρωποι αυτοί που μπήκαν για να κλέψουν τα αντικείμενα που περιείχαν τα συγκεκριμένα υλικά τη μανία την οποία εκδήλωσαν με καταστροφές πάνω στους τάφους….

“Ότι είχε χαλκό και μπρούτζο το έκλεψαν. Είχαν αφαιρέσει σταυρούς, λιβανιστήρια και κάθε λογής αντικείμενα με αυτό το υλικό προκαλώντας και σοβαρές ζημιές στους τάφους.

Η εικόνα που βλέπει κανείς στους περισσότερους τάφους είναι η καταστροφή που έχει συντελεστεί από τους αυτούς που τους ανθρώπους που ήρθαν για να κλέψουν”, επεσήμανε ο κ Ξενοφώντας Χριστόπουλος ο οποίος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο αφού και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, σε ένα εκ των οποίων αφαίρεσαν και την καμπάνα μίας εκκλησίας του χωριού.

Ο π Κώστας Κυριαζής, ο ιερέας του χωριού ενημέρωσε την Ασφάλεια που πήγε στο χώρο και έκανε αυτοψία και κατέγραψε τα αντικείμενα που είχαν  κλαπεί ενώ εξαπέλυσε και κυνηγητό για την σύλληψη των δραστών.

Η αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού έκδηλη για την επιδρομή αυτή στο νεκροταφείο και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους τάφους αφού σε πολλές περιπτώσεις είχαν σπάσει και τα μάρμαρα τα οποία είχαν πετάξει και στο έδαφος.

Με βάση πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες των βανδαλισμών αυτών χωρίς όμως να είναι αποδείξεις. Οι άνδρες της Ασφάλειας  συγκεντρώνουν κάθε στοιχείο προκειμένου να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Σημαντικό ρόλο στο να διευλευκανθεί η υπόθεση θα παίξουν και τα ευρήματα που θα συλλέξουν από χώρους όπου γίνεται η διαδικασία της επεξαργασίας  του χαλκού και του μπρούτζου , δηλαδή το λιώσιμο των υλικών αυτών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα