Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή έχασε πέναλτι, έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη και δυσκολεύει πολύ πλέον η είσοδος στην 6άδα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία χθες για την ομάδα της Παναχαϊκής η οποία παρότι προηγήθηκε έμεινε ισόπαλη εντός έδρας 1-1 με τον Εργοτέλη για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 και πλέον υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας στο -1 από τον Διαγόρα Ρόδου.

Η πατρινή ομάδα πάντως τα έχει με την τύχη της αφού έχασε πέναλτι στο 75΄ με τον Αραβίδη που βρήκε το δοκάρι και έτσι δεν έκανε αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.
Πλέον η ομάδα του Καραπίτσου για να μπει στην 6άδα και στα πλέι-οφ, θέλει μόνο νίκη με την Ξάνθη και παράλληλα ισοπαλία του Διαγόρα Ρόδου στην Άρτα ώστε να βρεθεί στην 6η θέση, ένας συνδυασμός που είναι δύσκολος ιδιαίτερα κόντρα στην ακριτική ομάδα που καίγεται για βαθμούς.
ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η 11ΑΔΑ
Στο αγωνιστικό μέρος, η 11άδα της Παναχαϊκής ήταν χωρίς εκπλήξεις με τον Πατάπη να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Λαρέα και να είναι στο πλευρό του Πλιάτσικα με τους υπόλοιπους να είναι ίδιοι με το προηγούμενο ματς.
Στα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά, πίεζε ψηλά με αποτέλεσμα να έχει βραχυκυκλώσει τη μεσαία γραμμή της Παναχαϊκής και να έχει μια ελαφριά υπεροχή.
Οι κοκκινόμαυροι είχαν πρόβλημα να κουβαλήσουν την μπάλα, έπεφταν περισσότεροι από 1 πάνω στους Μουστακόπουλο-Ανάκογλου και έτσι δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.
Κόντρα στη ροή του αγώνα η πρώτη ευκαιρία ήρθε από την Παναχαϊκή η οποία απείλησε με το φάουλ του Μπάτροβιτς στο 11΄αλλα έπεσε και έδιωξε ο Κατσιμήτρος.
ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΚΑΙ 1-0 Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Μετά την προειδοποίηση η πατρινή ομάδα χτύπησε με γκολ στο 13΄ όταν ο Αραβίδης έβαλε ωραία την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς.
Οι γηπεδούχοι με άλλο «αέρα» από το 1-0, συνέχισαν να πιέζουν και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκαν κοντά στο 2-0 όταν μετά από σέντρα του Πάνου, ο Μπάτζιος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ.
Ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να αντιδράσει, φάνηκε επηρεασμένος, οι Μπουτζάκης-Κωστανάσιος ήταν εγκλωβισμένοι από την καλή δουλειά των Ανάκογλου-Μουστακόπουλου, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στη μεσαία γραμμή με την πατρινή ομάδα να είναι πιο επικίνδυνη. Μετά το 25΄ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον δραστήριο Ποζατσίδη, κατάφεραν να δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές και να έχουν και μια ευκαιρία στο 27΄.
ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Ο Εργοτέλης πλέον είχε βρει ρυθμό, είχε την πρωτοβουλία και πίεζε για την ισοφάριση που ήρθε στο 31΄ όταν ο Κόνραντ με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-1 και απάντησε για τους Κρητικούς.
Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση βγήκαν μπροστά, με μπροστάρη τον Ανάκογλου προσπάθησαν από τον άξονα να πετύχουν κάτι καλό, αλλά χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού η μπάλα δεν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημίχρονου.
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Καραπίτσου μπήκε πιο δυνατά, με τον Μασούρα να παίρνει πρωτοβουλίες από δεξιά πίεσε και μάλιστα στο 51΄ αδικήθηκε καθώς δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι όταν η κεφαλιά του Αραβίδη βρήκε το χέρι του Κατσούρι με τον Κοτσανά να μην δίνει την παράβαση.
Η πατρινή ομάδα συνέχισε να πιέζει, είχε κερδίσει τη μεσαία γραμμή, στο 58΄ είχε μια ακόμα καλή στιγμή, ο Ανάκογλου έδωσε κάθετη στον Μασούρα μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καλό κοντρόλ για τον Κουσκουνά που ήτανε κοντά στη φάση.
Ο Εργοτέλης βλέποντας την πίεση, έβαλε στο ματς τον Κόλα αντί του Κατσούρι με την Παναχαϊκή να απαντά στις κινήσεις τακτικής και στο 65΄ να περνά στο ματς τους Γιούση-Τσερούτι αντί των Μασούρα-Μπάτροβιτς, για να δώσει πνοή στην ομάδα.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε έναν Εργοτέλη που είχε υποχωρήσει. Αν και δυσκολευόντουσαν να φτάσουν στην εστία η πίεση απέδωσε καρπούς στο 74΄ με τον Γιούση να κερδίζει πέναλτι.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΑΡΑΒΙΔΗ
Δυστυχώς ο Αραβίδης δεν το εκτέλεσε εύστοχα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σταμόπουλος έκανε σουτ άουτ με την Παναχαϊκή να χάνει τεράστια ευκαιρία για γκολ.
Παρά την ψυχρολουσία, η πατρινή ομάδα δεν το έβαλε κάτω, με τον Τσερούτι να είναι πολύ καλός από δεξιά χωρίς όμως να μπορούν να μπουν απειλητικά στην εστία του Εργοτέλη.
Στο τελευταίο 8λεπτό ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές, με τις προσθήκες των Σερβιλάκη-Κουατενγκ, έγινε πιο κινητικός και σε ορισμένες αντεπιθέσεις ήταν απειλητικός.
Οι γηπεδούχοι πάντως ανταποκρίθηκαν στη μίνι πίεση των τελευταίων λεπτών, οι Σταμόπουλος-Πατάπης-Πλιάτσικας δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα με το ματς στο τέλος να έχει πάρει γρήγορο ρυθμό.
Παρά τις σέντρες που έκανε η Παναχαϊκή στις καθυστερήσεις, εκτός από ένα σουτ του Γιούση που πήγε άουτ, δεν προέκυψε κάτι και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Πατάπης, Πλιάτσικας, Πάνος, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (90+3′ Αργυρόπουλος), Μπάτροβιτς (67′ Γιούσης) Μασούρας 67′ Τσερούτι), Αραβίδης, Κουσκουνάς.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κατσούρι (63′ Κόλα), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουτζάκης (80′ Κουάτενγκ), Τσέλιος, Μανουσάκης, Κόνρααντ, Κωστανάσιος (67′ Μπουρσέλης), Ποζατζίδης (80′ Σερβιλάκης).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement