Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ερωτήματα για την Παιδοψυχιατρική Μονάδα θέτει η ΕΙΝΑ ενόψει της έναρξης λειτουργίας της

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις απόψεις της για την  επικείμενη  έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας του Καραμανδανείου, καταθέτει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας, διατυπώνοντας ερωτήματα  προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, την 6η ΥΠΕ κ.α.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «οι  ιατροί της Παιδιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου ενημέρωσαν ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανασόπουλος Παύλος έδωσε προφορική εντολή στους ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς της κλινικής να καλύπτουν το εφημεριακό πρόγραμμα της Μονάδας Παιδοψυχιατρικής Νοσηλείας, που πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε χώρο εκτός του κύριου κτηριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας»

Η ΕΙΝΑ απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα:

-Έχει λάβει υπόψη ο Διοικητής τις αυστηρές προδιαγραφές για την έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας;  Κτηριακές, εξοπλισμού και στελέχωσης;

-Γνωρίζει ότι η λειτουργία της πρέπει να βασίζεται σε εξειδικευμένους ιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής και όχι εν γένει της Παιδιατρικής;

-Έχει μεριμνήσει από νωρίς για την επαρκή στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μην χρειάζονται προφορικές εντολές σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια;

-Έχει μεριμνήσει για την στελέχωση με πλήρη διεπιστημονική ομάδα, για την πλήρη παιδιατρική φροντίδα και την εργαστηριακή υποστήριξη της Μονάδας;

-Διερωτόμαστε εάν το Δ.Σ, το Επιστημονικό Συμβούλιο και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου έχουν υπόψη τους τις προδιαγραφές για την έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας καθώς και τις έως τώρα ενέργειες του Διοικητή.

-Διερωτόμαστε εάν η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας και η αρμόδια κα Υφυπουργός έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση, τους πόρους και το μόνιμο προσωπικό για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Μονάδας .

-Η Παιδοψυχιατρική Μονάδα πρέπει να λειτουργήσει με διασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων στέγασης, εξοπλισμού και στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό για την ασφαλή και αποτελεσματική περίθαλψη των παιδιών. «Όπως πρέπει» και όχι «όπως-όπως». Ειδικά, σε μια δύσκολη περίοδο που λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, η «παράλληλη πανδημία» των ψυχικών νοσημάτων, πλήττει και την ευαίσθητη παιδική και εφηβική ηλικία.

ΑΚΙ ΔΗΚΙ: «ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη ΑΚΙ – ΔΗΚΙ, αναφέροντας τα εξής: «Η παιδοψυχιατρική κλινική αναντίρρητα αποτελεί αναγκαιότητα υψίστης σημασίας για την περιοχή μας . Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία και επεξήγηση . Η ίδρυση, ο χώρος εγκατάστασης και οι συνθήκες λειτουργίας της ήταν γνωστά από καιρό. Προφανώς το ιδανικό θα ήταν να δημιουργηθεί στο χώρο που στεγάζεται το «Καραμανδάνειο». Τα κτιριακά δεδομένα προς το παρόν αποκλείουν κάτι τέτοιο. Η εγκατάστασή της έχει γίνει στο χώρο που λειτουργούσε το παιδοψυχιατρικό τμήμα του «Καραμανδανείου», παραπλεύρως του παλαιού Νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής οι τοπικοί επιστημονικοί φορείς και όχι μόνο δεν είχαν εκφράσει αντίρρηση, ούτε για το χώρο ούτε για την στελέχωση και τις συνθήκες λειτουργίας. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΕΙΝΑ με αφορμή ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί όσο αφορά την κάλυψη της παιδοψυχιατρικής κλινικής από παιδιάτρους του «Καραμανδανείου» και ένα έγγραφο –σύσταση της παιδοψυχιατρικής εταιρίας τον 4/20,εξέδωσε, μια ανακοίνωση που βάλλει ουσιαστικά κατά της λειτουργίας αυτής,θέτοντας γενικόλογα και αόριστα ερωτήματα .Παρεμπιπτόντως η παιδοψυχιατρική κλινική ουδέποτε ώς θέμα είχε απασχολήσει την ΕΙΝΑ τα τελευταία χρόνια. Είναι απορίας άξιο, πως ένα θέμα συναδέλφων παιδιάτρων του Καραμανδανείου ΄΄εργαλειοποιείται΄΄ και αποκτά χαρακτήρα καταγγελίας για την νεοιδρυθείσα παιδοψυχιατρική κλινική. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ζητούμενο είναι η ψυχική υγεία των παιδιών της περιοχής μας. Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί για την παιδοψυχιατρική κλινική υπήρξε άπλετος χρόνος για να τεθούν αλλά στο παρά πέντε της λειτουργίας της προφανώς συνιστούν προσχηματική αντίδραση»

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Ονομαστικές ευχές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την γιορτή του είχε χθες ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης και δέχθηκε εγκάρδιες ευχές εκτός από φίλους και συναδέλφους του, από εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής μας. Στην φωτό με την αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη μετά το πέρας της δοξολογίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες του ευχήθηκαν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: “Εφυγε” οπρώην αντινομάρχης Θανάσης Κυριακόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου του Θανάση Κυριακόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη με ασθένεια.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος ήταν οικονομολόγος, ενώ ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς διετέλεσε αντινομάρχης Αχαΐας, επί νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου. Παράλληλα, εργάστηκε επί σειρά ετών στον ΟΛΠΑ ως διευθυντής.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο κόρες, ενώ η κηδεία του, πιθανότατα θα γίνει αύριο Πέμπτη, στον ΙΝ Αγίου Ανδρέα και η ταφή στο Ίσωμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κατάρρευση μαντρότοιχου σε σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο τμήμα του τοιχίου αντιστήριξης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας (που είναι το πιο παλιό), κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκεκριμένο τμήμα του τοιχίου ήταν χτισμένο πριν από 30 και πλέον χρόνια και από τη πτώση του σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί και πλέγμα στο προαύλιο χώρο του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, «θα ακολουθήσουμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ θα ζητήσουμε και την συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».

Τις προσεχείς ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκ νέου αυτοψία με μηχανικούς για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, με το χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά και ο κίνδυνος εκ νέου κατάρρευσης και παράσυρσης αδρανών υλικών να είναι ορατός.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα