Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφορά επιταφίου μόνο στo προαύλιo

Published

on

Μεγάλη Παρασκευή μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας λόγω της κορύφωσης του Θείου Δράματος. Το πρωί στους Ιερούς Ναούς τελείται η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση.

 

Οι Ναοί θα είναι ανοικτοί αλλά με περιορισμό στον αριθμό των πιστών (αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2), σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου (χωρίς περιφορά) θα γίνει στον εξωτερικό χώρο.
Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων η Ακολουθία των Παθών θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ο Μητροπολίτης (στις 8 π.μ.) θα τελέσει την Ακολουθία των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου. Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στις (8 π.μ.) θα τελέσει την Ακολουθία των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Ναό Παντανάσσης και στις 6 μ.μ.την Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών.
Φέτος, το Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό, με τους πιστούς να βιώνουν τις Άγιες Ημέρες με περιορισμούς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement