Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έσωσε τρεις ζωές-Η Ντένια Μιχ. Κουρέτα έδωσε έναν αγώνα ανθρωπιάς στην παραλία του Δημορηγόπουλου

Published

on

Τρεις λουόμενους, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα την ώρα που κολυμπούσαν, κατάφερε να οδηγήσει σώους και αβλαβείς στην ακτή, το «δελφίνι» της Γυναικείας ομάδας Πόλο της ΝΕΠ Ντένια Κουρέτα.

Η 16χρονη αθλήτρια της Πατρινής Ομάδας Πόλο, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, κόρη του Πατρινού διεθνή διαιτητή Πόλο και αντιπροέδρου του ΠΕΑΚ Μιχάλη Κουρέτα έσωσε τρεις ζωεές που κινδύνευσαν χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12:30 χθες το μεσημέρι στην παραλία του Δημορηγόπουλου όταν ηλικιωμένος λουόμενους παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα την ώρα που κολυμπούσε.
Αμέσως προσέτρεξε να τον βοηθήσει μια ηλικιωμένη κυρία και εν συνεχεία και μια πιο νεαρή γυναίκα, καθώς δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην ακτή.
Για καλή τους τύχη, έφθασε στο σημείο, για να κάνει το μπάνιο της η 16χρονη κολυμβήτρια της ΝΕΠ μαζί με την μητέρα της.
Μόλις η Ντένια Κουρέτα είδε τρεις συνανθρώπους μας να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς δεύτερη σκέψη προσέτρεξε να τους βοηθήσει και τα κατάφερε!
«ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ»
«Φθάνοντας με την μητέρα μου στην Ακτή Δημορρηγόπουλου για μπάνιο, διαπιστώσαμε ότι τρία άτομα είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα και καλούσαν σε βοήθεια. Αστραπιαία, έπεσα στο νερό και έφθασα γρήγορα κοντά σε έναν ηλικιωμένο, τον οποίο προέτρεψα να κρατηθεί από το πόδι μου και αμέσως το έπραξε. Στη συνέχεια, καταφέραμε να προσεγγίσουμε τους άλλους δύο καθώς τα ρεύματα ήταν ισχυρά. Διαπίστωσα ότι ο άνεμος ήταν δυνατός και αναγκάστηκα να κολυμπήσω πιο γρήγορα…» περιέγραψε μιλώντας στην «Γ» η νεαρή κολυμβήτρια.
Και συνέχισε, εμφανώς ικανοποιημένη και χαρούμενη για την αίσια έκβαση της προσπάθειά της, λέγοντας: «τελικά, φθάσαμε στην ακτή και η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος».
Στο μεταξύ, είχε φθάσει έγκαιρα το Λιμενικό και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες πανέτοιμους να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς και οι τρεις λουόμενοι ήταν καλά στην υγεία τους.
Και οι τρεις ευχαρίστησαν τη νεαρή αθλήτρια που προσέτρεξε να τους βοηθήσει και στην ουσία να τους σώσει τη ζωή, με την ίδια να αισθάνεται υπερηφάνεια γιατί κατάφερε να τους βγάλει με ασφάλεια από τη θάλασσα.
ΣΤ. ΠΑΝ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement