Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο 75% η προσέλευση-Ομαλή ήταν η επαναλειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στην Πάτρα

Published

on

Με ασφάλεια και ενισχυμένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού επαναλειτούργησαν χθες οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Πάτρας.

Στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρο Τουλγαρίδη η προσέλευση των παιδιών άγγιξε το 75%, αποδεικνύοντας πως οι γονείς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων περίμεναν πως και πως το άνοιγμα των δομών.
Μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρήθηκε στα νήπια και στα προνήπια, ενώ αρκετοί γονείς βρεφών φάνηκαν πιο διστακτικοί κρατώντας τα παιδιά τους στο σπίτι, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των σταθμών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη η προσέλευση στα νήπια κυμάνθηκε στο 77%, ενώ στα βρέφη στο 71%.
Πάντως τις επόμενες ημέρες και όσο «καταλαγιάζει» πανελλαδικά ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς οι γονείς σταθμίζουν κι άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα αν έχουν ανθρώπους για την φύλαξη των παιδιών τους.
«Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά. Όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στις θέσεις τους και τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και του προσωπικού. Σταδιακά θα επιστρέψουν όλα τα βρέφη και τα παιδάκια στους σταθμούς τους, καθώς οι γονείς θα διαπιστώσουν πως εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αντίστοιχα, έχει δοθεί έμφαση στην εντατική καθαριότητα», δήλωσε ο κ. Τουλγαρίδης.
Θυμίζουμε ότι στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για τους εργαζόμενους, ενώ τα μικρά παιδιά, σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία, δεν φορούν μάσκα και δεν υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ.
Παράλληλα οι βρεφονηπιαγωγοί εντάσσονται στη λίστα προτεραιοποίησης για εμβολιασμό. Σύμφωνα με την Υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου πολλοί από τους βρεφονηπιαγωγούς που είναι στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών, για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα, έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία τους, έτσι ώστε να μπορούν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών σταθμών.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δ’ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Χθες στο πλαίσιο συνεργασίας του εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης ”ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ” Γρηγόρη Μαρκέτου με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας έγινε ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας την ημέρα εκείνη, του Δ’ βρεφονηπιακού σταθμού στο καινούργιο κτήριο Μανιακίου και Κορίνθου.
Αμέσως ο Γρ. Μαρκέτος επισκέφτηκε τον παιδικό σταθμό την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, είδε τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη κ. Γεωργία Χριστοπούλου. Όπως τόνισε «αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια».
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εξ άλλου, ο ΚΟΔΗΠ ενημερώνει ότι ξεκινά η εγγραφή των παιδιών (γεννημένα από 1/1/2018 έως και 28/2/2019) μέσω μοριοδότησης για τη σχολική χρονιά 2021-2022 (όχι μέσω ΕΣΠΑ ή Π.Ο.Σ.) στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 1 Ιουνίου 2021 έως και 20 Ιουνίου 2021 :
με κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών στο σταθμό της 1ης επιλογής σας
ή ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα ευκρινή αντίγραφα) στο email του σταθμού της 1ης επιλογής σας.
Τα έντυπα καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κοινωνικού Οργανισμού : www.kodip.gr
Τα βρέφη (ηλικίας από 6-30 μηνών), εγγράφονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, μέσω voucher της Δράσης ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» ή μέσω του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement