Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eφιαλτικές στιγμές-Πώς σώθηκε μαζί με εγκλωβισμένους στις φλόγες πολίτες ο Πατρινός Αττικάρχης της Π.Υ. Γιάννης Πετρούτσος

Published

on

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο πατρινός Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του και πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην μεγάλη φωτιά της Κορινθίας και κινδύνεψε άμεσα η ζωή τους.

Ο ίδιος ήταν μαζί με εννέα πυροσβέστες όταν οι πύρινες γλώσσες τους εγκλώβισαν, όπως επίσης και κάποιους πολίτες.
Κάποιοι προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, και τότε ο Γιάννης Πετρούτσος μπήκε μπροστά και τους σταμάτησε. Εάν δεν το είχε κάνει θα είχαμε θρηνήσει θύματα, όπως συνέβη στην φονική πυρκαγιά της Ηλείας το 2007.

Ο κ. Πετρούτσος ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου το κέντρο επιχειρήσεων για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν, δίνοντας παράλληλα κουράγιο σε όλους, οι οποίοι είχαν τρομοκρατηθεί περιστοιχισμένοι από τις φλόγες. Βρήκαν καταφύγιο σε ένα οίκημα, ενώ οι πυροσβέστες περιμετρικά έριχναν νερό.

Ευτυχώς, ο δυνατός αέρας απομάκρυνε το μέτωπο της πυρκαγιάς λίγη ώρα αργότερα και έτσι κατάφεραν όλοι να απεγκλωβιστούν σώοι.

Ο Γιάννης Πετρούτσος αφού βεβαιώθηκε πως δεν είχε κανείς τραυματιστεί και δεν αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου για να συντονίσει τον αγώνα της πυρόσβεσης.

Οι ώρες πάντως ήταν δραματικές και σίγουρα ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του…

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί, σήμερα στις 13:00, την έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου θα συμμετάσχει σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι 11 Δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την άμεση δρομολόγηση έργων μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Η σύσκεψη αυτή γίνεται στον απόηχο της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στα Γεράνεια όρη που άφησε πίσω της πύρινη λαίλαπα των προηγούμενων ημερών, καθώς έγιναν στάχτη 77.000 στρέμματα
Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της διήμερης έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement