Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Σοκ για την τοπική κοινωνία της Κέρτεζης

Published

on

Το ζευγάρι των συνταξιούχων μετακόμισε μόνιμα από την Αθήνα για καλύτερη ποιότητα ζωής…
Η είδηση του θανάτου της 56χρονης προκάλεσε πραγματικό σοκ για την μικρή κοινωνία της Κέρτεζης, το γραφικό αυτό οικισμό των Καλαβρύτων.

Εκεί όπου το ζευγάρι των δύο συνταξιούχων, του Γιώργου Λυκάκη και της εκλιπούσας συζύγου του μετακόμισαν μόνιμα, πριν από 20 μήνες περίπου. Στο χωριό το ζευγάρι βρέθηκε πριν την πανδημία, μετά τη συνταξιοδότηση του συζύγου από την Αθήνα (εργαζόταν στον ΟΤΕ) και αφότου έκαναν την ανακατασκευή του πατρικού σπιτιού. Αποφάσισαν να παραμείνουν μόνιμα για την ηρεμία που προσφέρει η περιοχή και με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιός της οικογένειας ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό.
«Ηταν πολύ γνωστοί στο χωριό μας, την τελευταία δεκαετία έρχονταν περιοδικά προκειμένου να επισκεφθούν τους γονείς του Γιώργου που ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία. Μετά την εκδημία των γονιών του τους οποίους και υπεραγαπούσαν, ο Γιώργος, με την εκλιπούσα σύζυγό του, επέστρεψαν μόνιμα στην Κέρτεζη όπου και βρισκόμασταν σχεδόν καθημερινά.
Από τη στιγμή που επέστρεψαν και ανακαίνισαν το πατρικό της οικογένειας του συζύγου, η κοινωνία μας είχε αγκαλιάσει το ζευγάρι γι αυτό και μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πραγματικά ότι το πένθος χτύπησε ξαφνικά την πόρτα του συντοπίτη μας Κερτεζίτη και Καλαβρυτινού» αναφέρει ο πρόεδρος του οικισμού της Κέρτεζης Πανος Κούρτης.
«Η Κέρτεζη είναι ένας πολύ όμορφος και παράλληλα διάσπαρτος οικισμός ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα να ζεις αλλά και να βρίσκεσαι σε κατάλληλη απόσταση από τους λοιπούς κατοίκους, συνθήκη η οποία καλύπτει τις προδιαγραφές κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας. Εκτός από τους δύο συνταξιούχους που έφτασαν εδώ, μετά την εκδήλωση της πανδημίας συναντιόμαστε και με αρκετούς ακόμη παλιούς γνώριμους οι οποίοι επέλεξαν να βρεθούν πίσω” συμπληρώνει.
«Ως πρόεδρος του οικισμού και συντοπίτης εκφράζω στο Γιώργο αλλά και στο γιό του, εκ μέρους και των κατοίκων, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την αδόκητη αυτή απώλεια».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά την πρώτη δόση του εμβολιου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement