Connect with us

Μαγειρική

Φασόλια «σουβλάκια»    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια Πρεσπών ή Καστοριάς

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους 2εκ.

1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους 2εκ.

1 πιπεριά κίτρινη, σε κύβους 2εκ.

180γρ. σύγκλινο, σε πολύ λεπτές φέτες και σε κύβους 2εκ.

1 αβγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό

1-1½ φλιτζάνι (περίπου) φρυγανιά τριμμένη

λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

λάδι για το τηγάνισμα

λεπτά καλαμάκια (ή μακριές οδοντογλυφίδες) για σουβλάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 50 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ολόκληρα, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Περνάτε στο κάθε καλαμάκι 6 φασόλια εναλλάξ με τις χρωματιστές πιπεριές και το σύγκλινο. Κατόπιν, βουτάτε τα καλαμάκια στο χτυπημένο αβγό και μετά τα τυλίγετε στην τριμμένη φρυγανιά. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα στη φρυγανιά για μια ξεχωριστή γεύση. Τα τηγανίζετε λίγα-λίγα σε αρκετό λάδι γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστά, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement