Connect with us

Μαγειρική

Σαν πίτσα (με κιμά, σπανάκι, κασέρι και αβγά)      

Published

on

  

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φραντζόλα ψωμί λευκό μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, σε φέτες

250γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

150γρ. κασέρι χοντροτριμμένο

6 αβγά

2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο

½ τομάτα ξεφλουδισμένη

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πρέζα καρδάμωμο κοπανισμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

1 τομάτα ώριμη, ξυσμένη στον τρίφτη

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και προσθέτετε το ένα φλιτζανάκι από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε τον κιμά. Με σπάτουλα τον ανοίγετε να μη σβολιάσει. Αφού ασπρίσει και πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε την πάπρικα, το καρδάμωμο, αλατοπίπερο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε την ξυσμένη τομάτα, το σπανάκι, το δυόσμο και ανακατεύετε. Αφού βγάλει το σπανάκι τα νερά του, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε τον κιμά να στεγνώσει τελείως. Τον αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς. Λιώνετε τη μισή ξεφλουδισμένη τομάτα στο μπλέντερ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Με το μίγμα αλείφετε τον πάτο ενός πυράντοχου σκεύους διαστάσεων 25×35εκ. και, αφού τον καλύψετε (παντού) με τις φέτες του μπαγιάτικου ψωμιού, τις αλείφετε από πάνω με το υπόλοιπο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και στρώνετε τον κιμά πάνω από το ψωμί. Με την ανάποδη ενός κουταλιού δημιουργείτε συμμετρικά στο ταψί έξι λακκούβες διαμέτρου 5-6εκ. Ύστερα σπάζετε ένα-ένα τα αβγά και γεμίζετε τις λακκούβες με αυτά. Πασπαλίζετε με κασέρι τα σημεία όπου υπάρχει μόνο κιμάς και μετά τα αβγά με αλάτι και πάπρικα. Ψήνετε όσο χρειάζονται για να ετοιμαστούν τα αβγά και να ροδίσει λίγο η βάση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement