Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγύρισε η Αγία Τριάδα- Πλήθος πιστών συμμετείχε στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις

Published

on

 

 

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με σημείο αναφοράς πολλούς Ιερούς Ναούς που τιμώνται στο όνομα της Παναγίας Τριάδος.

Στην Πάτρα επίκεντρο ήταν ο πανηγυρίζοντας Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών όπου ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κλήρου και λαού κυρίως στο προαύλιο του Ιερού Ναού λόγω των περιοριστικών μέτρων της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμα του ανεφέρθη στη “νηφάλια μέθη”, το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος και στην ένδυσιν με την θείαν εξ’ ύψους δύναμην, όπως συμβαίνει μέσα στην Εκκλησία δια της Μυστηριακής ζωής! Ευχαρίστησε τους ιερείς για το πολυδιάστατο έργο της Ενορίας και κυρίως για το ενοριακό συσσίτιο “Στέγη Αγάπης” που διακονεί 60 και πλέον άτομα προσφέροντάς τους φαγητό καθημερινώς.

Το ίδιο απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Τριάδα χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και με την παρουσία του αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου “φύλακα του Φρέαρ του Ιακώβ” από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί, όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ, ενώ το απόγευμα ετελέσθη πανηγυρικός εσπερινός υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και το βράδυ ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυροπούλου.

Ο προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Πατρών, τον Επίσκοπο Κερνίτσης, τις αρχές του τόπου, την Αστυνομία, τον Σύλλογο Ποντίων που πλαισίωνε την Εικόνα της Αγίας Τριάδος και ολους εκείνους που κοπίασαν για την περάτωση της Ιεράς Πανηγύρεως τόσο τους συνεργάτες όσο και τους εθελοντές αρωγούς. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Τηλεοπτικό σταθμό “Λύχνο” της ΙΜΠ καθότι μετέδιδε απευθείας τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσονας Φωτήλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς.

Εξάλλου, ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και μίλησε στον επσερινό του Σαββάτου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου και στον εσπερινό της Κυριακής στον φερώνυμο ναό στον Αλισσό, τονίζοντας πως «ο κόσμος υποφέρει γιατί δεν είναι δεκτικός του Παναγίου Πνεύματος». Κατά την θεία λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστῆς παραβρέθηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ἐχοροστάτησε καί μίλησε στόν Ἑσπερινό τοῦ Σαββάτου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρῶν, ενώ την Κυριακή της Πεντηκοστής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Ψαθοπύργου και προχθές στον Αλισσό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement