Μαγειρική
Ψαρονέφρι με άσπρα σταφύλια, μούστο και κρασί
Δημοσιεύθηκε
3 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
750γρ. ψαρονέφρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Μέσα σε τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Σχετικά θέματα
Ιάπωνες και Κορεάτες σε Αχαΐα και Ηλεία-Πρόγραμμα προώθησης οίνων ποιότητας στη Δυτική Ελλάδα
Φεστιβάλ κρασιού στην Πάτρα
Aπό την Ιαπωνία και την Κορέα στη Δυτική Ελλάδα για το κρασί
Ψαρονέφρι με κυδώνια και σταφίδες
Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε το Ερυθρό Κρασί “Gustav Clauss 2013” της AXAIA CLAUSS στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Ποτών της Ισπανίας
Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα από αράπικα φιστίκια