Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ψαρονέφρι με άσπρα σταφύλια, μούστο και κρασί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

750γρ. ψαρονέφρι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό

1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα

1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Μέσα σε τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement