Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε το Ερυθρό Κρασί “Gustav Clauss 2013” της AXAIA CLAUSS στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Ποτών της Ισπανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο διαγωνισμός στη Vitoria της Ισπανίας είναι ένας Διεθνής Διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν Οινοποιοί και Ποτοποιοί από όλο τον κόσμο, καταθέτοντας δείγματα των κρασιών και ποτών τους. Τα δείγματα αυτά κρίνονται από επαγγελματίες γευσιγνώστες. Στον φετινό διαγωνισμό, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες συμμετείχαν 2.038 δείγματα κρασιών και 609 δείγματα ποτών.

Το χρυσό μετάλλιο (Gold) του διαγωνισμού πιστοποιεί την ποιότητα του προϊόντος, καθώς και τον έπαινο των επαγγελματιών γευσιγνωσίας απέναντι σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Το Ερυθρό κρασί “Gustav Clauss 2013” της AXAIA CLAUSS κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία των Ερυθρών κρασιών, με 94 βαθμούς.

Το Gustav Clauss ένα από τα πιο εμβληματικά κρασιά του οινοποιείου αποτελείται από τις ποικίλες Μαυροδάφνη και Cabernet Sauvignon του ιστορικού αμπελώνα μας στο Πετρωτό Αχαίας. Είναι ήδη 8 ετών και στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης και της πολυπλοκότητας του, επιβραβεύεται η προσπάθεια όλων και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στα αμπέλια και στην οινοποίηση.

Ένα πλούσιο κόκκινο garnet χρώμα σε συνδυασμό με ένα σύνθετο και πολλών επιπέδων άρωμα γλυκών κόκκινων και μαύρων φρούτων, έρχονται να συνθέσουν τον απολαυστικό αυτό οίνο. Καλά στρογγυλεμένο και κομψό, αυτό το κρασί αναδεικνύει ένα βελούδινο, μαλακό μπουκέτο μαύρων φρούτων και βανίλιας που ανοίγει και συμπυκνώνεται στο εσωτερικό του ουρανίσκου. Ισορροπημένο τέλεια με επαρκή οξύτητα και μαλακές τανίνες ολοκληρώνεται με ένα μεγάλης διάρκειας τελείωμα.

Ιδανικό για να το απολαύσει κανείς μόνο του, αλλά μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα πιάτα κόκκινου κρέατος καθώς και τα ελληνικά τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου 16-18°C.


Ροή ειδήσεων

Advertisement