Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Πατρινοί της Μυκόνου μιλούν στο gnomip τα νέα δεδομένα

Published

on

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ: «Υπάρχει θύελλα αντιδράσεων…»


Ο Πατρινός Σωτήρης Γασπαρινάτος που εργάζεται ως σεκιούριτι σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ και φύλακας σε βίλες, μίλησε στην «Γ» για το κλίμα που επικράτησε στο νησί μετά την απόφαση για το lockdown.
«Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στο νησί από τους επιχειρηματίες που βλέπουν να καταστρέφονται αφού ήδη πολλοί Άραβες αλλά και άλλοι τουρίστες ακυρώνουν τις διακοπές τους. Οι Άραβες θεωρούνται καλοί πελάτες αφού κλείνουν υπερπολυτελείς βίλες και αυτή την στιγμή ακυρώνει μεγάλος αριθμός, με τους επιχειρηματίες να απογοητεύονται. Στα ξενοδοχεία και εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού δέχονται «βροχή» ακυρώσεων. Πολλοί από τους τουρίστες που έρχονται στο νησί είναι ανεμβολίαστοι και κάνουν μοριακά τεστ για να μπορέσουν να φύγουν. Αυτή την στιγμή η σεζόν είναι στα πάνω της και αυτό το μέτρο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους επιχειρηματίες».

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ:«Κακώς την πληρώνει όλο το νησί»

Η Πατρινή Ειρήνη Αντωνόπουλου για ένα ακόμα καλοκαίρι δουλεύει στην κοσμοπολιτική Μύκονο ως υπάλληλος υποδοχής σε ξενοδοχείου του νησιού.
Η «Γ» συνομίλησε μαζί της, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της πολιτείας καταγράφοντας για το πώς υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του νησιού, τις αποφάσεις της πολιτείας.
«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω και για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η απόφαση, αυτό που είναι σίγουρο πως έχουμε απογοητευτεί όλοι με τις ανακοινώσεις» είπε αρχικά η Ειρήνη Αντωνόπουλου και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών του νησιού είναι εμβολιασμένοι και αυτό σημαίνει πως ο ιος δεν ήταν εδώ αλλά ήρθε στο νησί. Δεν μπορώ να ξερω λεπτομέρειες αλλά μου φαίνεται πως επειδή ορισμένοι λίγοι δεν προσέχουν, κακώς την πληρώνει όλο το νησί». Σε ερώτηση για να υπάρχουν ακυρώσεις μετά την απόφαση της πολιτείας για την καταπολέμηση του covid-19, απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως έχουν πάριε μερικοί και έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις αλλά δεν είναι πολλοί. Άλλοι μας λένε πως θέλουν να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες λίγο πιο πίσω. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα πάψου να ισχύσουν τα μέτρα και όλα θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς καθώς αν συνεχιστούν, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για τη λειτουργία του νησιού και παράλληλα θα κινδυνεύουν να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑΤΟΥ: “Μεγάλη απογοήτευση για τους επιχειρηματίες”

Η Πατρινή Κατερίνα Κοσμάτου που βρίσκεται στο νησί των ανέμων και εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα ως Μπαρίστα/bartender, μίλησε στην «Γ» για το κλίμα που επικράτησε μετά την απόφαση για lockdown.
«Στο ξενοδοχείο που εργάζομαι προς το παρόν δεν έχουμε ακυρώσεις και αυτό είναι ευχάριστο. Παρά το γεγονός ότι η μουσική κλείνει ο κόσμος κινείται στο νησί. Ωστόσο είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση από τους επιχειρηματίες που βλέπουν στην κορυφή… της σαιζόν να χάνουν έσοδα. Πιστεύουμε αυτό να τελειώσει πολύ γρήγορα αφού τα μέτρα όπως έχουν ανακοινωθεί αφορούν ότι θα κρατήσουν μια εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι μετά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα με ασφάλεια», καταλήγει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement