Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Δροσιά Τριταίας – Επιχειρούν 180 πυροσβέστες – Μετρούν καταστροφές οι κάτοικοι

Published

on

Νεότερη ενημέρωση: Οριοθετήθηκε το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ερυμάνθου. Υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες, οι οποίες όμως είναι πολύ περιορισμένες αν και οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και το υψηλό θερμικό φορτίο από την πυρκαγιά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους επτά χωριών του Δήμου Ερυμάνθου από το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ήδη από νωρίς το απόγευμα, εκκενώθηκαν προληπτικά η Δροσιά και η Πτέρη, ενώ οι τοπικές Αρχές και φορείς βρίσκονταν σε επιφυλακή για να δώσουν εντολή εκκένωσης κι άλλων χωριών. Πρόκειται για: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα. Μάλιστα, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα. ενώ κάηκαν αγροικίες και ποιμνιοστάσια.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ αρκετά σημεία ήταν δύσβατα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι φλόγες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ πρωταρχικό μέλημα όλων ήταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Επέστρεψαν τα αεροσκάφη, όμως η φωτιά είχε ξεφύγει. Βρισκόμαστε εδώ και ήδη υπάρχει σχεδιασμός για εκκένωση κι άλλων χωριών, αν χρειαστεί. Η νύχτα θα είναι μακριά και δύσκολη…», δήλωσε ο κ. Μπαρής.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής
Τις βραδινές ώρες ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο, με 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρο να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται δύσκολη, με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν οδηγήσει σε επέκταση της πυρκαγιάς και τα εναέρια μέσα να επιχειρούν ξανά τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement