Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίδομα απο 600 ευρώ στους πληγέντες, αποζημιώσεις σε καλλιέργιες και γεωργικές εγκαταστάσεις και αντιπλημμυρική προστασία

Μέτρα για τους πληγέντες συζητήθηκαν υπό τον Στέλιο Πέτσα στην ΠΔΕ

Published

on

Ένα σύνολο μέτρων που ξεκινούν από επίδομα 600 ευρώ ως άμεσο επίδομα διαβίωσης για τους πληγέντες και φτάνουν  την στεγαστική συνδρομή (80% με επιδότηση και 20% με άτοκο δάνειο), την αποζημίωση των καλλιεργειών και των γεωργικών εγκατάστάσεων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, έθεσαν στο «τραπέζι» της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή.

Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, αποτελούταν επίσης από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Κάθε κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στα θέματα της αρμοδιότητάς του και συζήτησε με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους που παρέστησαν στη σύσκεψη, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συντονιστεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των περιοχών. «Στοίχημά μας είναι η αποτελεσματικότας, αλλά πολύ περισσότερο ο χρόνος απόκρισης στις ανάγκες των πολιτών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνοντας την εξαιρετική συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τις αρχές ασφαλείας, αλλά και εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε οι αποζημιώσεις και οι αποκαταστάσεις να προχωρήσουν με πολύ γρήγορα βήματα. «Είμαστε εδώ κατόπιν συνεννόησης και εντολής του Πρωθυπουργού προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ανακούφιση των πληγέντων» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πέτσας, δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης με τις φλόγες και σημειώνοντας ότι πρώτο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι των πυρόπληκτων περιοχών της Αχαΐας, υπογράμμισαν την ετοιμότητα των τοπικών μηχανισμών, ευχαρίστησαν το σύνολο των δυνάμεων για την μεγάλη προσπάθεια και εστίασαν, αφενός στην ταχύτητα λήψης των αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης, όσο και στις ελλείψεις που αντιμεωπίζουν οι δήμοι, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πόρους. Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι βουλευτές Αχαίας, Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι Δήμαρχοι, Δημήτρης Καλογερόπουλος (Αιγιάλειας), Κώστας Πελετίδης (Πατρέων) και Θεόδωρος Μπαρής (Ερυμάνθου), ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Μαρτζάκλης, η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας, Ευσταθία Γιαννιά, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, κ.ά. Μετά το τέλος της σύσκεψης, το κυβερνητικό κλιμάκιο μαζί με τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν πυρόπληκτες περιοχές της Αιγιάλειας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement