Connect with us

Μαγειρική

Παγωμένο προφιτερόλ

Published

on

 

 

Υλικά (για 15 άτομα)

40 τεμάχια σουδάκια, άδεια

500 γρ. παγωτό της επιλογής σας

Για τη σάλτσα

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

450 ml κρέμα γάλακτος 35%

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Αφού ανοίξετε λίγο τα σουδάκια, τα γεμίζετε με παγωτό της αρεσκείας σας και τα διατηρείτε στην κατάψυξη. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, το ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σάλτσα ομοιογενής. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην κρυώσει τελείως. Σε μία πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ, στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα μοιράσετε ανά τρία ή τέσσερα σε μερίδες, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο, στη σειρά. Για να κολλήσουν μεταξύ τους, βάζετε ενδιάμεσα σε κάθε στρώση, λίγη σάλτσα σοκολάτας. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement