Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Θα καούμε στο Βλατερό…»

Κραυγή απόγνωσης στην “Γ” από τους κατοίκους της περιοχής με αφορμή το «δάσος» που έχει δημιουργηθεί στην «καρδιά» της πλακόστρωτης συνοικίας της Άνω Πόλης

Published

on

 

 

Ανάστατοι οι κάτοικοι στη γραφική συνοικία του Βλατερό από την εγκατάλειψη και αδιαφορία που βιώνουν από την Δημοτική Αρχή, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους.

Αφορμή αποτελεί ένας εγκαταλελειμένος χώρος με δένδρα και ξερά χόρτα, δίπλα από τα σπίτια τους.

Ένας χώρος που ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύει να μετατραπεί σε απειλή για εκδήλωση πυρκαγιάς σε απόσταση αναπνοής από τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Πάτρας, το Δασύλλιο.

Πρόκειται για ένα τμήμα της συνοικίας του Βλατερού, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αράτου και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, έχει απαλλοτριωθεί από τον Δήμο για να γίνει διάνοιξη του δρόμου.

Ο χώρος αυτός, όμως, εδώ και χρόνια, παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη.

Μάλιστα, δίπλα ακριβώς υπάρχουν σπίτια που έχουν «στοιχειώσει» και μάλιστα ένα τεράστιο δένδρο έχει φυτρώσει σε ένα από αυτά ενώ έχει δημιουργηθεί ένα δίχτυ από ξερά χόρτα που καθιστά το σημείο απροσπέλαστο…

Οι κάτοικοι καθαρίζουν όσο μπορούν την συνοικία, όμως, στο συγκεκριμένο σημείο, όπως αναφέρουν, χρειάζεται άμεση επέμβαση από τα συνεργεία του Δήμου, για να καθαριστεί ο χώρος και να αναβαθμιστεί η εικόνα της συνοικίας.

«Πρόκειται για μια εστία μόλυνσης στην γειτονιά μας και για ένα σημείο που εάν πιάσει φωτιά θα καούν τα σπίτια μας και το Δασύλλιο, που βρίσκεται μια ανάσα», υποστηρίζουν στην «Γ» οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη που ζουν πολίτες που σε άλλες περιοχές της χώρας, βλέπουν τις περιουσίες τους να παραδίνονται στις φλόγες.

Αυτό που τους έχει εξοργίσει περισσότερο όμως -όπως μας καταγγέλλουν – είναι το γεγονός ότι παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους προς τον Δήμο Πατρέων, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, παρά μόνον αδιαφορία…

 

 

«Κινδυνεύουμε άμεσα…»

«Εδώ και τρία χρόνια έχουμε ζητήσει από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσει το σημείο που αποτελεί κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς και εστία μόλυνσης για την γειτονιά μας. Μας παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα και λύση δεν μπορούμε να βρούμε. Εμείς, έχουμε καθαρίσει πολλές φορές όμως, στο συγκεκριμένο χώρο που έχει μετατραπεί σε… δάσος αδυνατούμε να μπούμε. Κινδυνεύουμε άμεσα σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά, θα καούμε…», δηλώνει στην «Γ» ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα σημείο εστία μόλυνσης καθώς υπάρχουν τρωκτικά παντού…

 

«Ο Δήμος αδιαφορεί»

«Μια σπίθα δεν αργεί για να προκαλέσει το κακό. Εδώ, συχνάζουν άτομα κάθε λογής. Κινδυνεύουμε άμεσα εάν δεν καθαριστεί ο χώρος», μας είπε η κυρία κα Πατρούλα Γιαννακοπούλου. Και προσέθεσε: «Παρακαλάμε τους αρμόδιους του Δήμου να παρέμβουν εδώ και τρία χρόνια. Πέρυσι ήρθαν τα συνεργεία και μας είπαν πως χρειάζεται ειδικός γερανός για να καθαριστεί το σημείο. Στην ουσία όμως δεν ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μας. Τους ενημερώσαμε και πάλι την περασμένη εβδομάδα και μας είπαν πως τη Δευτέρα θα έστελναν συνεργεία. Μάταια περιμέναμε… ‘Εχουμε αγανακτήσει πλέον».

 

 

«Θα καούμε ζωντανοί»

«Εάν πιάσει φωτιά στα δένδρα αυτά, θα καούμε ζωντανοί. Έχουμε ζητήσει αλλεπάλληλες φορές από τον Δήμο να παρέμβει αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση και ο χώρος δεν έχει καθαριστεί. Δεν βρίσκουμε άκρη με τις δημοτικές υπηρεσίες, το έχουμε καταγγείλει παντού, έχουμε φθάσει και στο γραφείο του Δημάρχου. Ζητάμε από τον Δήμο να ασχοληθεί με το πρόβλημά μας και να δοθεί λύση σ’ αυτό το χάλι. Πρέπει να φθάσουμε μέχρι τον Εισαγγελέα για να ασχοληθεί ο Δήμος με το πρόβλημά μας;», μας είπε η κα Ιωάννα Αλεξανδρή.

«Τρέμω στην ιδέα μήπως το σπίτι μου πιάσει φωτιά καθώς ο χώρος δεν έχει καθαριστεί. Μόνοι μας κόβουμε τα ξερά χόρτα, αλλά αυτό το σημείο δεν μπορούμε να επέμβουμε. Ο Δήμος οφείλει να καθαρίσει το χώρο γιατί κινδυνεύουμε. Εχουμε αγανακτήσει πλέον, γιατί δεν μας υπολογίζουν. Μας θυμούνται μόνο όταν έρθει η ώρα της κάλπης», τονίζει η κα Διονυσία Μπίτσα.

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου  

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Ροή ειδήσεων

Advertisement