Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Βράζουν» στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα για τις συνθήκες εργασίας

Published

on

Σε… καμίνι τείνει να μετατραπεί το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας, το πρώην συγκρότημα του Αγίου Αλεξίου, καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργεί.

Το πρόβλημα είναι έντονο και πλέον μετά από την κραυγή αγωνίας των υπαλλήλων προστίθεται και αυτή του επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού.

Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Για μια ακόμα φορά, ακόμα ένα καλοκαίρι, και εν μέσω φονικού καύσωνα, ο απαρχαιωμένος και εξαρχής προβληματικός κλιματισμός του Κ.Υ.Β. Τομέα Πατρών (τ. ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου) με ευθύνη του ΕΦΚΑ, στον οποίο δυστυχώς ανήκει ακόμα το κτίριο και η συντήρησή του αλλά και των συμβάσεων που έχει κάνει με συγκεκριμένους προμηθευτές, δεν λειτουργεί. Με φυσικό αποτέλεσμα τις αποπνικτικές αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών».
Τόσο ο πρόεδρος Απόστολος Σωτηρούδης όσο και ο γενικός γραμματέας Νίκος Κοσκινάς απευθύνουν έκκληση λέγοντας τα εξής: «Καλούμε και πάλι τους αρμόδιους να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νόμιμης παρέμβασης προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών και να περιφρουρήσουμε τις συνθήκες εργασίες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».
Τα μέλη του Συλλόγου αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβει πλήρως η 6η ΥΠΕ το κόστος του έργου, όμως, η πρόταση αυτή προσκρούει στην γραφειοκρατία.
Ο Σύλλογος προσανατολίζεται να ενημερώσει και την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή καθώς η κατάσταση εν μέσω καύσωνα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των συναλλασσομένων

Ροή ειδήσεων

Advertisement