Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοικτό και τα Σαββατοκύριακα το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας

 Γ. Καρβέλης στην «Γ»: «Προετοιμαζόμαστε ώστε εντός Ιουνίου να λειτουργεί επτά μέρες την εβδομάδα από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Στην τελική ευθεία για την επέκταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας και τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται οι διαδικασίες από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και πλέον ήρθε η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή, ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή μας και καλύπτοντας ένα κενό που υπήρξε στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητήσει από το προσωπικό να καταρτίσουν πρόγραμμα για την 7ήμερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Αλέξιο.

Ο κ. Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «προετοιμαζόμαστε ώστε να λειτουργήσει εντός του Ιουνίου το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα και τα Σαββατοκύριακα από τις 7 το πρωί έως τις10 το βράδυ στο πλαίσιο της βούλησής μας να υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον αστικό ιστό της Πάτρας».

Αξίζει να αναφερθεί πως στη μάχη για να υπάρξει πλήρης κάλυψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην καρδιά της Πάτρας θα ριχτεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βορείου και Νότιου Τομέα της Πάτρας, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Η ενίσχυση της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας με στόχο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για την όσο το δυνατόν καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έχει ενισχυθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και με προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις.

Σε νέο χώρο η 1η ΤΟΜΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σε νέο χώρο στεγάζεται από τις αρχές της εβδομάδας την 1η ΤΟΜΥ (που στεγαζόταν μέχρι πρότινος στην Τριών Ναυάρχων) και προχθές το μεσημέρι πραγματοποίησε επίσκεψη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ (Μιαούλη 42, ισόγειο κτιρίου πρώην ΠΙΚΠΑ) οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως κατόπιν εντολής του Διοικητή.
Η Τ.ΟΜ.Υ Τριών Ναυάρχων είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και λειτουργεί από τις 07:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. Να σημειωθεί πως τον κ. Καρβέλη συνόδευε ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ Διονύσης Κουρής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement