Connect with us

Μαγειρική

Πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα  

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

1 συσκευασία πέννες ριγέ

1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, σε μπαστουνάκια

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις γίνουν αλ ντέντε, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δυο βόλτες. Ρίχνετε στο τηγάνι τις πένες με στραγγιστή κουτάλα λίγες-λίγες. Το λίγο νερό που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα. Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement