Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πάγωσαν» τα έργα λόγω καύσωνα-Που αποδίδει η ΔΕΥΑΠ τις διακοπές στην υδροδότηση

Published

on

Η εξέλιξη έργων αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε τουλάχιστον 140 χιλιόμετρα, καθώς και άλλες προγραμματισμένες εργασίες, ευθύνονται για τις διακοπές στην υδροδότηση που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Η ΔΕΥΑΠ, μετά το σχετικό δημοσίευμα της «Γ» την περασμένη Δευτέρα αλλά και την σχετική παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου, Αντώνη Κουνάβη, υποστηρίζει ότι «λόγω του καύσωνα είχαν «παγώσει» τα έργα, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Πατρινών με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί ανάγκες για διακοπές υδροδότησης στο πλαίσιο κατασκευής νέων έργων ή συντηρήσεων, ενώ χαρακτηρίζει αναγκαίες τις

προγραμματισμένες διακοπές ύδρευσης, ώστε η ΔΕΥΑΠ να εκτελεί  έργα συντήρησης ή αντικατάστασης και αναβάθμισης  δικτύων ύδρευσης και προσθέτει: «Από την πλευρά μας γίνεται προσπάθεια αυτές οι διακοπές υδροδότησης να έχουν την ελάχιστη χρονική διάρκεια και να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερους καταναλωτές, γι αυτό ζητάμε την κατανόηση των συνδημοτών μας.

Σημειώνουμε δε, παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων έργων με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Όπως: Οι διακοπές υδροδότησης στην Ροδινή και στα Συχαινά που είχαν ανακοινωθεί για χθες και σήμερα (30 και 31 Αυγούστου) αντίστοιχα, αφορούν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «Διαχείριση Πιέσεων Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α’ και Γ’ Τομέων» για την τοποθέτηση εξοπλισμού αναβάθμισης του δικτύου. Είναι έργα υποδομής που όταν ολοκληρωθούν θα συμβάλουν στην μείωση των προβλημάτων και στην καλύτερη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης. Η διακοπή υδροδότησης σε μικρό τμήμα της περιοχής του Ρωμανού στις 30 Αυγούστου, αφορούσε απαραίτητες εργασίες που είναι σε εξέλιξη στην συγκεκριμένη περιοχή, με τεράστια προβλήματα στην ύδρευση. Για το έργο αυτό υπήρξε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ για οριστική επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 3 χιλιόμετρα δικτύου, 2 αντλιοστάσια, 3 σταθμοί μείωσης πιέσεων και οι

εργασίες είναι σε εξέλιξη μέχρι την ολοκλήρωση τους.

Η τοπική κοινωνία έχει με ανακούφιση δεχτεί  όλες αυτές τις παρεμβάσεις αφού και χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες, τα πρώτα αποτελέσματα τα βλέπουν στην καθημερινότητα τους».

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Από τη ΔΕΥΑΠ έγινε ακόμη γνωστό πως είναι σε εξέλιξη εργολαβίες αντικατάστασης δικτύων εντός και εκτός αστικού ιστού του Δήμου, με τις οποίες αναβαθμίζεται η ύδρευση περιοχών.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα εξής έργα:

 Χρηματοδοδοτούμενο έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ανατολική Πάτρας (Β Φάση)», Προϋπολογισμού 2.960.000 ευρώ. Περιοχή όπου θα γίνει αντικατάσταση δικτύου περικλείονται μεταξύ των οδών: Ελ. Βενιζέλου, Ακρωτηρίου, Ανθείας, Ακτή Δυμαίων, σε μήκος περίπου 40 χιλιομέτρων.

 Χρηματοδοδοτούμενο έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στις περιοχές Προσφυγικά – Ψαροφάι – Ταραμπούρα», Προϋπολογισμού 5.960.000 ευρώ. Περιοχές όπου θα γίνει αντικατάσταση δικτύου: Προσφυγικά – Ψαροφάι – Ταραμπούρα σε μήκος περίπου 80 χιλιομέτρων.

 Χρηματοδοτούμενο έργο «Διαχείριση Πιέσεων Διαρροών – Τηλεδιοιήκηση Α και Γ Τομέων» Προϋπολογισμού 2.230.000 ευρώ. Παρεμβάσεις διαχείρισης δικτύου και εγκατάστασης οργάνων τηλε-ελέγχου σε περιοχές των πρώην Δήμων Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων.

 Κατασκευή Δικτύων  Α & Γ τομέων (2019), Προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων σε δίκτυα των πρώην Δήμων Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων.

 Επείγουσες Επεμβάσεις Αντικαταστάσεις Δικτύων 2020, Προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων σε δίκτυα του Δήμου Πατρέων με συχνές βλάβες.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΟΒΡΥΑ

Εξ άλλου, η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε ότι σήμερα από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Οβρυάς  της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας λόγω εργασιών εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου «Διαχείριση Πιέσεων – Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement