Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι κοκκινιστό    

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα. Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement