Connect with us

Μαγειρική

   Καλαμαρομακαρονάδα με μουστάρδα

Published

on

 

                       

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, σε ροδέλες

1 πακέτο σπαγγέτι Νο. 6

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο (το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο

200 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml ζωμό λαχανικών καυτό, σπιτικό ή ψυγείου

1 γεμάτο κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (δες σελ. 108) ή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα

1 φλιτζ. λιαστές τομάτες, πολτοποιημένες

3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους

½ ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρετε για 4’. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα καλαμαράκια να μαγειρευτούν για 20’. Προσθέτετε τα τοματάκια πιέζοντάς τα με ένα πιρούνι να μισολιώσουν, τον πολτό λιαστής τομάτας, την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τα καλαμαράκια να σιγοβράσουν μέχρι να ετοιμάσετε τα ζυμαρικά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε το σπαγγέτι και τα βράζετε για 3’ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Με πιρούνα μεταφέρετε το σπαγγέτι μέσα στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 4 λεπτά. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement