Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. βούτυρο

3 καρότα

2 κλωνάρια σέλερι

250 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ τομάτας

400 γρ. τομάτα κον κασέ

4-5 μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

1 ξύλο κανέλας

1 κύβο λαχανικών

500 γρ. χυλοπιτάκι

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες ή το ζητάτε απ’ τον κρεοπώλη σας. Σοτάρετε σε φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρείτε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερι. Προσθέτετε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζετε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτετε τις τομάτες και τον κύβο λαχανικών. Συμπληρώνετε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζετε με καπάκι. Με το που κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 2,5 ώρες

Ροή ειδήσεων

Advertisement