Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κιλό πατάτες

1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια

2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή

λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με το χέρι σας. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτέδες-λιγάκι πλακουτσωτούς. Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τους βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον. Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό. Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο και χορταστικό γεύμα.

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement