Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

 Ρολά κοτόπουλου και πέννες με πέστο ανθότυρου         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

½ φλιτζάνι κρασί

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα

500γρ. πέννες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κουτ. σούπας κάππαρη

αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

400γρ. ανθότυρο φρέσκο

2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι

2 κουτ. σούπας ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλου σαν σνίτσελ. Σε μπολ ανακατεύετε μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τα φιλέτα με το μίγμα. Τα κάνετε ρολό και τα δένετε με φυτικό σπάγκο στις άκρες. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με ένα φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με το κρασί. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μη στεγνώσουν. Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με το ζωμό του ταψιού. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Διαλύετε τον πελτέ σε νεροπότηρο με λίγο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε την κάππαρη και την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά να πήξει καλά η σάλτσα. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες και ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ βασιλικό, ανθότυρο, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, κουκουνάρι, ξίδι, σκόρδο, αλάτι και τέσσερις κουταλιές νερό. Χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Σουρώνετε τις πέννες μόλις βράσουν, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το πέστο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις πέννες με πέστο κι από πάνω τα ρολά κοτόπουλου, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τον σπάγκο και γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα.

Μαγειρική

Γαλέος αχνιστός   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. γαλέο (φιλέτο), κομματιασμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 πιπεριά «κέρατο» καυτερή, κομμένη σε ροδέλες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1-2 φέτες ντομάτας

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε βαθύ τηγάνι το ψάρι μαζί με το λάδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να μισοσκεπάζει το ψάρι σας. Όταν αρχίσει ο γαλέος να βράζει, είναι η στιγμή να ρίξετε τις ροδέλες τομάτας και να αφήσετε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε στο τηγάνι σας τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια και πιπεριές                                          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600γρ. ταλιατέλες

2 κονσέρβες καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα, σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες μέτριες ή 1 πράσινη και 1 κίτρινη, σε λωρίδες

2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε λωρίδες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1½ φλιτζάνι τοματοχυμό

¼ φλιτζανιού ούζο ή ½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το ούζο ή το κρασί και προσθέτετε την τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε τα καλαμαράκια. Για να ετοιμάσετε τις ταλιατέλες τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε χωρίς να τις ξεπλύνετε με νερό. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο αμέσως και τις ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Σερβίρετε τις ταλιατέλες στα πιάτα και τις περιχύνετε με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα τους.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι

3 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο με το κρέας τους και το μεδούλι

2 καρότα

2 πατάτες μέτριες

1 σελινόριζα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 κλαδάκια σέλερι

3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 τομάτες τριμμένες

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

⅔ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αγνό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

8-10 κόκκους πιπεριού

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το κότσι με κρύο νερό και λίγο ξίδι. Το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα και τη γεμίζετε με χλιαρό νερό (2,5 λίτρα). Βράζετε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να σταματήσει ο αφρός. Συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό ώστε το κρέας να είναι σκεπασμένο και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Μετά από 20 λεπτά ρίχνετε το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε ομοιόμορφα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα προσθέτετε στο κρέας που βράζει. Αλατίζετε και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα. Αφαιρείτε το κρέας και το κότσι με τρυπητή κουτάλα. Ψιλοκόβετε το ποντίκι και ό,τι κρέας έχουν τα κόκαλα. Αν το μεδούλι δεν έχει φύγει, το αφαιρείτε και το βάζετε μέσα στη σούπα καθώς και τα κομματάκια του κρέατος. Αν η κρεατόσουπα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό το οποίο θα αφήσετε να πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού και τον ανακατεύετε με τους κρόκους. Προσθέτετε λίγο-λίγο ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με την κρεατόσουπα. Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακινώντας την κατσαρόλα. Περιχύνετε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε τη σούπα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα