Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
Connect with us

Μαγειρική

 Ρολά κοτόπουλου και πέννες με πέστο ανθότυρου         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

½ φλιτζάνι κρασί

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα

500γρ. πέννες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κουτ. σούπας κάππαρη

αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

400γρ. ανθότυρο φρέσκο

2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι

2 κουτ. σούπας ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλου σαν σνίτσελ. Σε μπολ ανακατεύετε μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τα φιλέτα με το μίγμα. Τα κάνετε ρολό και τα δένετε με φυτικό σπάγκο στις άκρες. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με ένα φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με το κρασί. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μη στεγνώσουν. Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με το ζωμό του ταψιού. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Διαλύετε τον πελτέ σε νεροπότηρο με λίγο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε την κάππαρη και την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά να πήξει καλά η σάλτσα. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες και ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ βασιλικό, ανθότυρο, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, κουκουνάρι, ξίδι, σκόρδο, αλάτι και τέσσερις κουταλιές νερό. Χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Σουρώνετε τις πέννες μόλις βράσουν, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το πέστο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις πέννες με πέστο κι από πάνω τα ρολά κοτόπουλου, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τον σπάγκο και γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα.

Μαγειρική

«Σάντουιτς» με παγωτό καραμέλα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

16 cookies σοκολάτας

500 ml παγωτό καραμέλα έτοιμο (ελαφρώς μαλακό)

200 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα στρογγυλό τσέρκι στο μέγεθος των cookies που θα χρησιμοποιήσετε και τοποθετείτε ανάποδα ένα cookie μέσα του. Καλύπτετε το μπισκότο με ένα στρώμα παγωτού, φτάνοντας ως τα άκρα του τσερκιού. Σκεπάζετε το παγωτό με ένα δεύτερο μπισκότο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε τα «σάντουιτς» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Βάζετε την κουβερτούρα σε μπολ, τη λιώνετε σε μπεν μαρί και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη. Βουτάτε ένα-ένα τα «σάντουιτς» στη σοκολάτα οριζοντίως ή καθέτως ως τη μέση και αμέσως τα τοποθετείτε στο ταψί που προετοιμάσατε. Ξαναβάζετε τα σάντουιτς στην κατάψυξη να παγώσει και η σοκολάτα και ύστερα τα μεταφέρετε σε μπολ με καπάκι και τα διατηρείτε στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να τα σερβίρετε, τα βγάζετε 5΄ νωρίτερα από την κατάψυξη.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κιλό αρνάκι (λαιμός ή πόδι), κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

25 γρ. αλεύρι

500 ml ζωμό αρνιού ή ζωμό μοσχαρίσιο

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα από κόκκινο φραγκοστάφυλο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών

75 γρ. ανάλατο βούτυρο

1 λεμόνι, το ξύσμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι που μπορείτε να το βάζετε στον φούρνο ή σε ένα σκεύος που να πηγαίνει και σε εστία φωτιάς και στον φούρνο. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του αρνιού και τα ψήνετε για 5΄ και μετά τα βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, τηγανίζετε για 5΄. Ανακατεύετε το σκόρδο και το αλεύρι, προσθέτετε ξανά το αρνί με τα υγρά του. Περιχύνετε τον ζωμό αρνιού, ανακατεύετε τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο και το δεντρολίβανο. Αφήνετε να σιγοβράσει και να φουσκώσει για 5΄. Ανακατεύετε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετείτε τις φέτες πατάτας από πάνω προς τα κάτω σε μια σπείρα, κατευθυνόμενοι προς τη μέση. Βάζετε πάνω από το μισό βούτυρο και το μεταφέρετε στον φούρνο, σκεπάζετε με καπάκι ή τυλιγμένο σφιχτά με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα, να μαλακώσουν οι πατάτες. Βάζετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα, βουτυρώνουμε και μαγειρεύετε για άλλα 30’ χωρίς καπάκι.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ταλιατέλες κολοκυθιού 

Δημοσιεύθηκε

στις

   

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την άλμη

10 γρ. αλάτι

500 ml νερό κρύο

500 γρ. παγάκια

Για τα κολοκυθάκια

½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1 καλή πρέζα μπούκοβο

1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλη τομάτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη σαν σκόνη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 καλή πρέζα ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αρχίσει το μπέικον να γίνεται τραγανό, προσθέτετε το μπούκοβο, σοτάρετε για μερικά δευτερόλεπτα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε συνέχεια αλλά προσεκτικά γυρνώντας τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά, για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τομάτα, αλατίζετε και συνεχίζετε ανακατεύοντας προσεκτικά για 1΄. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ακόμα για 1΄, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα