Connect with us

Μαγειρική

Κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

45 ml γάλα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 πρέζα βανίλια

4 γρ. φύλλο ζελατίνης

90 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί

Για τη μαρμελάδα:

500 γρ. φράουλες

250 γρ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

2 φράουλες κομμένες σε φέτες

μερικά φύλλα δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τις φράουλες. Τις αφήνετε στην άκρη για 30΄ να βγάλουν τους χυμούς τους. Τις μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να διαλυθούν οι φράουλες και να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει. Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε το γάλα και το ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη βανίλια. Σε μεταλλικό μπολ (μπασίνα) ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και την περιχύνετε με το γάλα. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Τη στύβετε πολύ καλά και την προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με σπάτουλα. Όταν κρυώσει το μείγμα ενσωματώνετε τη σαντιγί. Σε ποτήρια χαμηλά της αρεσκείας σας κάνετε εναλλάξ στρώσεις από κρέμα λευκής σοκολάτας και μαρμελάδας φράουλας. Γαρνίρετε με φέτες φράουλας και διακοσμείτε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement