Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

45 ml γάλα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 πρέζα βανίλια

4 γρ. φύλλο ζελατίνης

90 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί

Για τη μαρμελάδα:

500 γρ. φράουλες

250 γρ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

2 φράουλες κομμένες σε φέτες

μερικά φύλλα δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τις φράουλες. Τις αφήνετε στην άκρη για 30΄ να βγάλουν τους χυμούς τους. Τις μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να διαλυθούν οι φράουλες και να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει. Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε το γάλα και το ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη βανίλια. Σε μεταλλικό μπολ (μπασίνα) ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και την περιχύνετε με το γάλα. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Τη στύβετε πολύ καλά και την προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με σπάτουλα. Όταν κρυώσει το μείγμα ενσωματώνετε τη σαντιγί. Σε ποτήρια χαμηλά της αρεσκείας σας κάνετε εναλλάξ στρώσεις από κρέμα λευκής σοκολάτας και μαρμελάδας φράουλας. Γαρνίρετε με φέτες φράουλας και διακοσμείτε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γαλέος αχνιστός   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. γαλέο (φιλέτο), κομματιασμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 πιπεριά «κέρατο» καυτερή, κομμένη σε ροδέλες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1-2 φέτες ντομάτας

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε βαθύ τηγάνι το ψάρι μαζί με το λάδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να μισοσκεπάζει το ψάρι σας. Όταν αρχίσει ο γαλέος να βράζει, είναι η στιγμή να ρίξετε τις ροδέλες τομάτας και να αφήσετε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε στο τηγάνι σας τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια και πιπεριές                                          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600γρ. ταλιατέλες

2 κονσέρβες καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα, σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες μέτριες ή 1 πράσινη και 1 κίτρινη, σε λωρίδες

2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε λωρίδες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1½ φλιτζάνι τοματοχυμό

¼ φλιτζανιού ούζο ή ½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το ούζο ή το κρασί και προσθέτετε την τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε τα καλαμαράκια. Για να ετοιμάσετε τις ταλιατέλες τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε χωρίς να τις ξεπλύνετε με νερό. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο αμέσως και τις ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Σερβίρετε τις ταλιατέλες στα πιάτα και τις περιχύνετε με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα τους.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι

3 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο με το κρέας τους και το μεδούλι

2 καρότα

2 πατάτες μέτριες

1 σελινόριζα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 κλαδάκια σέλερι

3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 τομάτες τριμμένες

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

⅔ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αγνό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

8-10 κόκκους πιπεριού

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το κότσι με κρύο νερό και λίγο ξίδι. Το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα και τη γεμίζετε με χλιαρό νερό (2,5 λίτρα). Βράζετε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να σταματήσει ο αφρός. Συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό ώστε το κρέας να είναι σκεπασμένο και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Μετά από 20 λεπτά ρίχνετε το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε ομοιόμορφα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα προσθέτετε στο κρέας που βράζει. Αλατίζετε και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα. Αφαιρείτε το κρέας και το κότσι με τρυπητή κουτάλα. Ψιλοκόβετε το ποντίκι και ό,τι κρέας έχουν τα κόκαλα. Αν το μεδούλι δεν έχει φύγει, το αφαιρείτε και το βάζετε μέσα στη σούπα καθώς και τα κομματάκια του κρέατος. Αν η κρεατόσουπα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό το οποίο θα αφήσετε να πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού και τον ανακατεύετε με τους κρόκους. Προσθέτετε λίγο-λίγο ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με την κρεατόσουπα. Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακινώντας την κατσαρόλα. Περιχύνετε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε τη σούπα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα