Connect with us

Μπάσκετ

«Λαβωμένος» θα παίξει στη Ρόδο-Ο Απόλλων χωρίς Ζούμπο,  θέλει τη νίκη σήμερα (17:00) κόντρα στον Κολοσσό

Published

on

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όσκαρ ατυχίας τελικά για τον Φώτη Ζούμπο, καθώς εκεί που υπολογιζόταν για το σημερινό παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό (17:00-ΕΡΤ SPORTS/ERTFLIX) για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League δεν πρόκειται να βρεθεί εντός παρκέ, καθώς στην προχθεσινή προπόνηση, υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει μερικές εβδομάδες εκτός.

Πλέον τα πράγματα αλλάζουν άρδην για τον προπονητή Νίκο Βετούλα, ο οποίος αναγκαστικά θα αλλάξει τα πλάνα του, έτσι ώστε να μπορέσει να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, κόντρα σε ένα αντίπαλο όπως είναι ο Κολοσσός.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Στόχος άλλωστε της μελανόλευκης ομάδας σε αυτό τον αγώνα, είναι η νίκη και η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, προκειμένου να «ψηλώσει» κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, -παρά την απουσία του Ζούμπου- υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία και άπαντες ευελπιστούν ότι θα πάρουν ότι τους αναλογεί από το εκτός έδρας αυτό παιχνίδι της Ρόδου. Στην αποστολή, που αναχώρησε για τη Ρόδο, βρίσκονται οι εξής αθλητές: Κόουλμαν, Ντέηβις, Μοντγκόμερι, Τόμας, Μπάρφιλντ, Μακ Λάφλιν, Μπαζίνας, Τσιακμάς, Τσαλμπούρης, Διαμαντάκος, Δίπλαρος, Μολφέτας. Στο μεταξύ, το παιχνίδι θα διευθύνουν οι Κορομηλάς, Ν. Τζιοπάνος, Ζακεστίδης, με κομισάριο τον Ξάνθο, ενώ αρχηγοί αποστολής στο ματς της Ρόδου θα είναι οι Γιώργος Ροκανάς, Κώστας Μαρλαφέκας και Γιαννακόπουλος.

ΓΕΦΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 2017 ΜΕ ΤΟ 2021

Ο Απόλλων Πάτρας επέστρεψε και τυπικά στην Basket League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Στον αγώνα της Ρόδου θα συνυπάρξουν τρεις παίκτες που ήταν μέλη της τελευταίας ομάδας που έπαιξε στην κατηγορία, το 2016-17. Ο Απόλλων, στη σεζόν που τον οδήγησε στον υποβιβασμό στην Α2, είχε στις τάξεις του δύο παίκτες που είναι μέλη και της φετινής ομάδας, τον Γιώργο Διαμαντάκο και τον Περικλή Μπαζίνα αλλά και έναν που θα είναι αντίπαλος του σε αυτό το παιχνίδι, τον Διαμαντή Σλαφτσάκη. Στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε στις 25 Μαρτίου 2017, ο Απόλλων Πάτρας νίκησε με 83-67 και ο Διαμαντάκος είχε συμβολή σε αυτή η νίκη του με έξι πόντους και τρία ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής. Ο Σλαφτσάκης είχε μία παρουσία τριών λεπτών ενώ εκτός 12άδας ήταν ο Μπαζίνας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΗ

Το παιχνίδι αυτό θα είναι το 13ο μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Basket League και ο Απόλλων έχει το προβάδισμα με διπλάσιες νίκες, οχτώ έναντι τεσσάρων του Κολοσσού. Δεδομένου ότι στα ματς της Ρόδου υπάρχει ισορροπία (3-3), τη διαφορά κάνουν εκείνα της Πάτρας αφού η αχαϊκή ομάδα νίκησε στα πέντε από τα έξι. Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στη Ρόδο χαρακτηρίζεται από τα σερί τριών νικών που έκαναν. Ο Απόλλων Πάτρας ήταν ο νικητής στους τρεις πρώτους (το 2005-06 με 94-92, το 2012-13 με 80-67 και το 2013-14 με 84-82) και ο Κολοσσός στους τρεις που ακολούθησαν (το 2014-15 με 64-63, το 2015-16 με 60-54 και το 2016-17 με 71-59). Τέσσερα από τα έξι ματς που έγιναν στη Ρόδο κρίθηκαν με διαφορές μέχρι έξι πόντων.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ «100στάρηδες» ΔΙΠΛΑΡΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

Ο πρωταγωνιστής στη νίκη της πρεμιέρας επί του Ιωνικού Νίκος Δίπλαρος, με δύο εύστοχες βολές θα φτάσει τις 100 στην Basket League. «Κατοστάρης» θα γίνει σύντομα και ο Γιώργος Διαμαντάκος, αλλά στην κατηγορία των διπόντων αφού χρειάζεται πέντε εύστοχα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement