Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Καλαμαράκια με φινόκιο σε σάλτσα τομάτας          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600γρ. καλαμαράκια μικρά (κατά προτίμηση), καλά καθαρισμένα

3 φινόκιο

1 νεροπότηρο τομάτα φρέσκια, τριμμένη στον τρίφτη

1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα φινόκιο και τα κόβετε στα τέσσερα. Στεγνώνετε τα καλαμαράκια σε σουρωτήρι. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε στα δύο ή στα τρία. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λιωμένο σκόρδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια και ανακατεύετε καλά αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια από το φινόκιο, περιχύνετε με τη φρέσκια τομάτα και μισό νεροπότηρο νερό. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό στα πιάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement