Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ώρα Πατρών»: Να τιμηθούν οι πεσόντες στο Ρίο

Published

on

Πρόταση στη δημοτική Αρχή να καθιερωθεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάστρο για να τιμηθούν οι πεσόντες, μέλη του πληρώματος του βρετανικού ναρκαλιευτικού BYMS 2077 της Μοίρας που ενώ είχε αναλάβει ην εκκαθάριση της περιοχής μας από τις νάρκες, προσέκρουσε σε μία απ’ αυτές, στις 25 Οκτωβρίου 1944, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι άτομα, κατέθεσε η «Ώρα Πατρών».

Όπως αναφέρει «προτείνουμε επίσης να κατατίθεται στεφάνι προς τιμήν τους στη θαλάσσια περιοχή που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, σε συνεργασία με το Αγγλικό προξενείο και άλλων φορέων να κατασκευασθεί μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων».
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Somerset ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αυτοθυσία των κατοίκων του Ρίου, που διέσωσαν ορισμένα μέλη του ναρκαλιευτικού, στάλθηκαν 3.000 λίρες Αγγλίας στο Ρίο, ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου. Το Ρίο που έχει ως προστάτη τον Άγιο Γεώργιο, ανταπέδωσε ονομάζοντας την κεντρική οδό του χωριού οδό Σώμερσετ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement