Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα σε όλους

Επιστολή Βάη στους καθηγητές της Δραματικής να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Published

on

Ότι δεν θα υπάρξει αποκλεισμός καθηγητών που ήδη διδάσκουν στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας διαμηνύει ο πρόεδρος του Δ.Σ., Πέτρος Βάης με επιστολή τους διδάσκοντες, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τη μη ανανέωση των συμβάσεων αρκετών εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις έξι συνολικά καθηγητών της σχολής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους σπουδαστές. Μεταξύ αυτών των καθηγητών είναι ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος που φέτος έχει ξεχωρίσει στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός», ο οποίος μάλιστα είναι καθηγητής της σχολής από το ξεκίνημα της επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θοδωρή Αμπαζή στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, η Παρθενόπη Μπουζούρη, η οποία επίσης όπως ο Δημήτρης Ήμελλος έκανε το μάθημα της υποκριτικής, η χορογράφος Όλγα Σπυράκη και ο ηθοποιός Νίκος Γιαλελής.

Πέρα όμως από τους σπουδαστές αντιδράσεις υπήρξαν και από μέλη του Δ.Σ. του θεάτρου, όπως η Μαριάννα Σταματιάδου, η οποία έκανε λόγο για απόφαση υποβάθμισης της Δραματικής Σχολής, ενώ κατήγγειλε την πλειοψηφία του, ότι για τόσο σοβαρά θέματα δεν ενημερώνει το Συμβούλιο, από τη στιγμή μάλιστα, που κάποια από τα μέλη, πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της σχολής.

«Σκοπός όλων όσων αγαπούν και αγωνίζονται για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η άρτια λειτουργία τόσο του θέατρου όσο και της σχολής. Η Δραματική σχολή ήταν όνειρο ζωής για μένα και πάλεψα πολλά χρόνια και πολλές δυσκολίες για την δημιουργία της. Ο πρώτος  καλλιτεχνικός με τον οποίο παλέψαμε για την  δημιουργία της ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Βόγλης αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε με τις ακούραστες προσπάθειες του Θοδωρή Αμπαζή. Στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες από την νυν Δημοτική Αρχή να κλείσει η Σχολή αλλά με την σθεναρή μας αντίσταση και την  βοήθεια πάρα πολλών συμπολιτών μας αλλά και συμπαράσταση πολλών εμπνευσμένων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα ΔΕΝ τα κατάφεραν! Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει Δ.Σ. το  οποίο οφείλει να ενημερώνεται και να λαμβάνει αποφάσεις πράγμα που δεν γίνεται, οι αποφάσεις  λαμβάνονται από τον πρόεδρο και απλώς μας τις ανακοινώνει, βέβαια η πλειοψηφία του συμβουλίου είναι της Δημοτικής Αρχής και δεν πρόκειται βέβαια να αντιδράσει!!! Έτσι έγινε και ΤΩΡΑ. Η σχολή μας είναι πανελληνίως αναγνωρισμένη και έχουμε σπουδαστές από όλη την Ελλάδα που θέλουν να θητεύσουν δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές. Ποιος θέλει να τους διώξει και γιατί? Η Σχολή μας είναι αυτή που είναι γιατί ένα υψηλού επιπέδου διδακτικό προσωπικό. Πάνω απο όλα μας ενδιαφέρουν τα παιδιά που μας εμπιστεύονται. Για τους σπουδαστές είναι η σχολή», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κα Σταματιάδου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΗ

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης, με επιστολή του προς τους διδάσκοντες της Δραματικής Σχολής, ανέφερε τα εξής «η Δραματική μας Σχολή ξεκινά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και επιθυμία όλων μας είναι η συνεχής αναβάθμισή της. Μ’ αυτή τη σκέψη προτάθηκαν τις προηγούμενες μέρες κάποιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που είχαν και ως αποτέλεσμα τη μη ανανέωση της σύμβασης κάποιων καθηγητών της Σχολής.

Όμως η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., μετά από συνεργασία και διαβούλευση, εκτιμά ότι κοινωνικά κριτήρια και η πολιτική λειτουργίας της Σχολής, πρέπει να προηγούνται. Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της Σχολής, αποφάσισε και προτείνει:

Να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός καθηγητών που ήδη διδάσκουν στη Σχολή, για τα κύρια μαθήματα και για τα δευτερεύοντα εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτής της χρονιάς.

Να διαμορφωθεί από μηδενική βάση πρόγραμμα στο οποίο θα συμβάλει ο κάθε καθηγητής ανάλογα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για τη διαθεσιμότητά σας, το δυνατόν συντομότερο, ώστε με συνεργασία μαζί σας να καταρτιστεί ωρολόγιο πρόγραμμα, να καταρτιστεί προϋπολογισμός της Σχολής και συμβάσεις των καθηγητών, που θα εγκριθούν από το Δ.Σ. πριν την έναρξη των μαθημάτων την 8-11-2021».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εξ άλλου παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως «στο δρόμο της Ανεργίας μετά τους εργαζόμενους του Δήμου με Κοινωφελή Προγράμματα και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Αυτό είναι δυστυχώς το πραγματικό πρόσωπο της Κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής Πελετίδη. Δίνει «Κόκκινη Κάρτα» και αποβάλει από το την εργασία, εργαζόμενους του Δήμου και στις επιχειρήσεις, οδηγώντας τους στην Ανεργία».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement