Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μεταγωγή» με 106 μπαλάκια κάνναβης-Τα κατάπιε φεύγοντας από τον Κορυδαλλό καταδικάστηκε χθες σε τριετή φυλάκιση με αναστολή 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Κατάπιε 106 συνολικά συσκευασίες με τη μορφή σφαιριδίων, που περιείχαν 180 γραμμάρια κάνναβης λίγο πριν τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού προς το σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Πρόκειται για συσκευασίες που βρήκε κρυμμένες πίσω από το πλακάκι της τουαλέτας στον Κορυδαλλό και αποφάσισε να τα καταπιεί για να εξασφαλίσει τη δόση του για ένα διάστημα του εγκλεισμού του.
Φθάνοντας στο κλειστό κατάστημα φυλακής των Πατρών ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε καταπιεί τα ναρκωτικά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και εξετάστηκε από τους γιατρούς και πιστοποιήθηκε το γεγονός οπότε και συνελήφθη για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικού καταστήματος.
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2019 και ο κατηγορούμενος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, την οποία απέδωσε στην εξάρτησή του στη χρήση ναρκωτικών ουσιών – κάνναβης, και εμφανίστηκε μετανοιωμένος.
Το Δικαστήριο τον αντιμετώπισε με επιείκεια κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του περί τοξικομανίας και του αναγνώρισε ένα ελαφρυντικό με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Ν. Μπαράκος: «Ο εντολέας μου ήταν τοξικομανής»

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Πατρινός δικηγόρος Νικόλαος Μπαράκος ερωτηθείς από την «Γ» μας είπε σχετικά: «Η προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι βαρύτατη και συγκεκριμένα προβλέπεται τουλάχιστον 10ετής κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου είχε καταπιεί 106 νάιλον συσκευασίες κάνναβης μπαλάκια), μεικτού βάρους 180 γρ. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό μας περί ιδίας χρήσης, αφού ο κατηγορούμενος θα χρησιμοποιούσε την κάνναβη για διάστημα ενός μηνός, ωστόσο δέχθηκε τον ισχυρισμό περί τοξικομανίας και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας και ως εκ τούτου του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, η οποία ανεστάλη επί 3ετία. Θεωρώ ότι ορθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι τοξικομανής, καθόσον αυτό προέκυψε από πλειάδα δημοσίων ιατρικών βεβαιώσεων και επιπλέον ορθώς έλαβε υπόψη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, δεδομένου ότι ο ίδιος ομολόγησε την κατάποση των ναρκωτικών ουσιών πριν διαταχθεί η σύλληψη του και του αποδοθεί κατηγορία».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement