Connect with us

Ελλάδα

Νέα μέτρα: Διπλασιασμός προστίμων και λουκέτα στις επιχειρήσεις

Published

on

Τα νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά το θλιβερό ρεκόρ των 6700 νέων κρουσμάτων και αφορούν τους ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού. Παράλληλα αυστηροποιούνται οι ποινές για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από τα 5000 ευρώ ενώ στο μαγαζί θα μπαίνει λουκέτο για 15 μέρες. Επίσης θα πραγματοποιείται γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

“Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα ως προληπτικά. Είναι απαραίτητα. Αφού έχουμε την πολυτέλεια της πρόληψης, καλό είναι να την εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να δεχόμαστε τους εντατικότερους ελέγχους γιατί και αυτό είναι ένα μέτρο πίεσης… Δεν πρέπει η… μαύρη Τρίτη να γίνει μαύρος Νοέμβριος ή μαύρος χειμώνας.

Μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφωνίες γιατί δεν εφαρμόζεται το μέτρο (σ.σ. των rapid ή μοριακών test) σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Καλό είναι να κοιτάζει ο καθένας τα του οίκου του”, είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Κουράσης, τόνισε ότι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα είναι εξοντωτικά.

NEWSIT.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement