Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προσβάσιμο το δάσος Καρκαλού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Άρχισε, με σκοπό να συνεχιστεί, η προσπάθεια καθαρισμού του δάσους του Καρκαλού, με πρωτοβουλία της Κοινότητας Άνω Καστριτσίου και συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου Πατρέων.

 

Στην δράση παρευρέθηκαν πλήθος εθελοντών, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας Νικόλαος Γυφτάκης, εκπρόσωπος του Α’ Τμήματος της Αστυνομίας, του Συλλόγου Αχαΐας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έδωσαν το παρών και υπάλληλοι του Δασαρχείου Πατρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Χαράλαμπο Χρυσικόπουλο «στόχος μας είναι να γίνει ο Καρκαλός ένα δάσος επισκέψιμο και προσβάσιμο από εκδρομείς, ένας χώρος χαλάρωσης και ανάτασης. Εμείς, ως Τοπική Κοινότητα, στο πλαίσιο των μέτρων επίτευξης δασοπροστασίας έχουμε παρακινήσει τους κατοίκους του χωριού στην δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας. Την Κυριακή ξεκινήσαμε τον καθαρισμό του υπορόφους (της θαμνώδους, δηλαδή, βλάστησης) και την κοπή σάπιων δέντρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση των κατοίκων. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε να εκφράσουμε το δίκαιο αίτημά μας να αναλάβει και η Πολιτεία τις ευθύνες που τις αναλογούν, ώστε να γίνει ο Καρκαλός ένα δάσος όπως του αξίζει. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους συμμετείχαν στην δράση της Κοινότητας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάει πίσω το Κιάτο- Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μετατίθεται η επανεκκίνηση της διαδρομής του Προαστιακού, Κιάτο – Αθήνα που ήταν να ξεκινήσει προχθές. Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως θα πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που αφορούσαν τη διέλευση από τις σήραγγες. «Εκεί πάμε παραπίσω γιατί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στις επικοινωνίες και στις διελεύσεις από τις σήραγγες», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελλάδα 2023, προκλήσεις και προοπτικές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελλάδα 2023: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής. Η κ. Μαστοράκου από το βήμα θα αναπτύξει τις θέσεις της για ένα ενδιαφέρον θέμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Ιατρικής και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ομιλία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η λογική λέει ότι ο πρωθυπουργός θα κλείσει τις αμιγώς προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αν ακολουθηθεί η παραδοσιακή «οδός», τότε θα κάνει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και θα ακολουθήσει η τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου, στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα.  Πριν από αυτές τις δύο ομιλίες, αναμένεται να μιλήσει και στην Πάτρα. Εάν αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ή και λίγο νωρίτερα, θα το δούμε…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα