Connect with us

Μαγειρική

Λωρίδες κοτόπουλου με γλυκιά σάλτσα ροδιού     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το κοτόπουλο

500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες

300γρ. τσιπς καλαμποκιού χοντροκομμένα

100ml γάλα

1 αβγό

Αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

1 λίτρο χυμό ρόδι

100γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα τσιπς καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τις λωρίδες κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement