Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έχει έτοιμη την απάντηση πριν ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός

Published

on

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μεγάλη Βρετανία και το εκπεφρασμένο αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα από τον Λόρδο Έλγιν και «δεν πρόκειται εμείς να συμβιβαστούμε με αυτό».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός υπέγραψε το κείμενο για την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ εντός της ημέρας αναμένεται το μήνυμά του προς τους πολίτες.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια ανάσχεσής της», είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού περιορίστηκε να πει: «η στρατηγική μας είναι μια στρατιγική σταθερή που προσπαθεί να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομια ανοικτή. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα».

Μιλώντας για την οικονομία είπε πως η ανεργία για τον μήνα Σεπτέμβριο καταγράφει περαιτέρω μείωση. Τον φετινό Σεπτέμβριο έχουν εργασία 169.000 πολίτες περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αναφερόμενος στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, είπε: «Είχαμε μία ακόμη επίθεση από τους τραμπούκους της οργάνωσης αυτής. Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια».

Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε το briefing:


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσει αρνητικά με την συμπεριφορά του σημειώνοντας πως «έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει».

Ροή ειδήσεων

Advertisement