Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Γιορτάζει η Αγία Αικατερίνη στα Προσφυγικά- Σήμερα η αρχιερατική λειτουργία υπό του κ. Χρυσάνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την μνήμη της Αγίας Αικατερίνης ή της Αικατερίνης της Αλεξάνδρειας, γνωστής και ως Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη, τιμά σήμερα η Ορθοδοξία.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στα Προσφυγικά στην Άνω Πόλη. Χθες το απόγευμα, τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην οποία μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αναλήψεως Ψαροφαϊου, ενώ ακολούθησε μικρή αγρυπνία (9μ.μ.- 12.30 μ.μ.) την οποία τέλεσε ο π. Παναγιώτης Μπαχράς, εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου Στελάτου, ενώ στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση προς την Αγία Αικατερίνη.

Επίσης, γιορτάζει και το εκκλησάκι που βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος στο 2ο Δημοτικό Πατρών (το πρώην Στρούμπειο).

Ενόψει του αυριανού εορτασμού του Αγίου Στυλιανού, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».


Ροή ειδήσεων

Advertisement