Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΙΝ.ΑΛ.-Σε διαφορετικό ύφος η προεκλογική σύγκρουση Παπανδρέου- Ανδρουλάκη

Published

on

Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, με τον εκ των διεκδικητών για την προεδρία του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου, να καταγγέλλει νοθεία κατά τον πρώτο γύρο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), ο κ. Παπανδρέου προχωρά σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης Κυριακής, υποστηρίζοντας πως στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν.
«Διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.

Ουσιαστικά το τελευταίο τριήμερο η προεκλογική σύγκρουση διεξάγεται στο εξής μοτίβο: ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει σκληρές επιθέσεις και αμφισβητεί ευθέως τη δυνατότητα του ευρωβουλευτή να ηγηθεί της παράταξης, με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά μεν σε ό,τι τον αφορά, αλλά να μην «ανταποδίδει» τις αιχμές ή να καταφεύγει σε αντίστοιχες επιθέσεις στο πρόσωπο και τα πεπραγμένα του κ. Παπανδρέου.
Είναι προφανές ότι οι δύο μονομάχοι έχουν εντελώς διαφορετική τακτική στο δεύτερο γύρο: ο νικητής της πρώτης Κυριακής προσπαθεί απλώς να διαφυλάξει και να διευρύνει το προβάδισμα που πήρε, έχοντας και στη στήριξη από το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου και άρα προσέχει να μην κάνει το μεγάλο λάθος, αλλά και να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώστε να διευκολύνει τη συμβίωση την επόμενη μέρα με τους παπανδρεϊκούς.

Στον αντίποδα ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να καταδείξει αδύναμα σημεία του κ. Ανδρουλάκη, να τον οδηγήσει σε μία θέση απολογητή και να πετύχει τη σύγκριση των «ηγετικών προφίλ», πεδίο στο οποίο θεωρεί ότι έχει σαφές πλεονέκτημα. Ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να τεστάρει τις αντοχές, τις ικανότητες και την ετοιμότητα του ευρωβουλευτή στο «κορυφαίο» επίπεδο πολιτικής σύγκρουσης, που είναι η μάχη για την ηγεσία.

Το κλίμα ανάμεσα στους δύο υποψήφιους είναι πλέον βαρύ, επηρεάζοντας και τους υποστηρικτές τους και σε τοπικό επίπεδο, αν και τις τελευταίες ώρες, εντείνονται οι πιο ψύχραιμες φωνές περί διασφάλισης της ενότητας την επόμενη μέρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement