Connect with us

Διεθνή

Βρετανία: Δυο εβδομάδες lockdown ζήτησε η επιτροπή σοφών για να αναχαιτιστεί η μετάλλαξη Όμικρον

Published

on

Για την ανάγκη ενός 15θημερου lockdown έκανε λόγο η επιτροπή σοφών στη Βρετανία για να αναχαιτιστεί η μετάλλαξη Όμικρον που «καίει» το νησί.

Η επιτροπή σοφών επεσήμανε πως μόνο με lockdown θα μπει φρένο στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον που επελαύνει στη Βρετανία λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», η προτροπή αυτή των ειδικών ενισχύει τους φόβους για σκληρά μέτρα πριν τα Χριστούγεννα καθώς εκτός από lockdown για δυο εβδομάδες, ζητούν να απαγορευθούν οι συναθροίσεις οικογενειών σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους γενικώς το συντομότερο.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία κάνουν λόγο για νοσηλεία 3.000 ανθρώπων σε καθημερινή βάση που είναι φορείς της μετάλλαξη Όμικρον. Όλα αυτά έχουν θορυβήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που συγκαλει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων «Cobra» ώστε να ληφθούν μέτρα.

Την ίδια ώρα οι πολίτες στη Βρετανία διασκεδάζουν κανονικά και τις περισσότερες φορές ζχωρίς τα απαραίτητα μέτρα σε παμπ και νυχτερινά κέντρα. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες της εστίασης προειδοποιούν πως οι προτάσεις των ειδικών τους δημιουργούν πρόβλημα καθώς πολλοί είναι εκεινοι που ακυρώνουν την κράτησή τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Την ίδια ώρα, πολλοί Βρετανοί πολίτες διασκεδάζουν σε νυχτερινά κέντρα και, από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει πολλές βρετανικές ιστοσελίδες, διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες παμπ και εστιατορίων προειδοποιούν την κυβέρνηση του Λονδίνου ότι, οι ανησυχητικές δηλώσεις των ειδικών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ακυρώνουν τις κρατήσεις για τις γιορτές.

Να υπενθυμίσουμε πως το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν πάνω από 93.000 νέα κρούσματα σημειώνονται αύξηση 60% σε μια εβδομάδα.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement